Зам.-министър Георг Георгиев се срещна с почетния консул на Република България в Канада

  • 03 октомври 2018 20:19

  • 1132
  • 0
Зам.-министър Георг Георгиев се срещна с почетния консул на Република България в Канада
© МВнР

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев прие днес в МВнР Рон Сух, почетен консул на Република България в Канада, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Двамата обсъдиха възможностите за активизиране на двустранните търговско-икономически връзки и привличането на канадски инвестиции в България. Рон Сух е основател и президент на канадска компания, работеща в областта на денталната медицина.

Пред почетния консул заместник-министър Георгиев подчерта, че българското правителство полага всички усилия и работи много активно, за да осигури най-добрите условия за чуждестранните инвеститори в страната. ,,България е традиционно силна в сферата на високите технологии, фармацията и  хранително-вкусовата промишленост. Факт е, че България вече е позната по света като страната, в която се подготвят едни от най-високо квалифицираните кадри в  сферата на IT технологиите ‘‘, допълни заместник-министърът.

Георгиев изтъкна още, че 30 млрд. евро е общата сума, която ще се инвестира за свързаност в региона на Балканите по отношение на инфраструктура, пътища, железници, дигитална свързаност, инвестиции в цифровата икономика и  енергетика. ,,България разполага с 80% от енергийната инфраструктура на Балканите‘‘, добави заместник – министърът на външните работи.

От своя страна Рон Сух отбеляза, че между България и Канада съществува голям потенциал за развитие на отношенията в икономическата сфера и задълбочаване на сътрудничеството между двете страни.

Само преди десет дни почетният консул се срещна в Монреал и с министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1132 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини