Нинова към пенсионерите: Благодаря ви за усилията при строителството на България

  • 01 октомври 2018 14:53

  • 12110
  • 19
Нинова към пенсионерите: Благодаря ви за усилията при строителството на България
© БСП

Благодаря ви за усилията, които дадохте за градежа на България. Благодаря за това, че младостта ви е минала в строителство на икономиката, здравеопазването, образованието и селското стопанство. Днес ви поздравяваме с уважение, но споделяме и тревога, че както дадохте младините си за България, старините ви днес не са леки. Това каза председателят на НС на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на тържественото честване на 1 октомври – Международен ден на възрастните хора.

Тя добави, че близо милион и половина пенсионери живеят на прага на бедността. "Знаем, от какво имате нужда - от Закон за възрастните хора, преизчисляване на всички пенсии, увеличаване на вдовишката добавка и отпадане на тавана на пенсиите", каза лидерът на левицата.

Нинова добави, че преизчисляването на пенсиите и Законът за възрастните хора са внесени от БСП в Народното събрание, но те са отхвърлени от мнозинството. "Гарантирам, ви че ще имате закон, преизчислени пенсии, други вдовишки надбавки и премахване на тавана на пенсиите, защото не е вярно, че това не е възможно, не е вярно и че няма средства", заяви тя.

Лидерът на левицата допълни, че средства има, както е имало и през 2008 г., когато са преизчислени всички пенсии. "Воля и желание са необходими, както и всички ние да прогледнем за това поколение, което живее на прага на бедността и мизерства, а ни даде живота си", заяви лидерът на левицата.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за призова всички институции да дадат пример - що е солидарност и справедливост. Тя каза, че нито е солидарно, нито е справедливо - заплатите на всички народни представители и представители на държавните институции да се увеличават автоматично с ръста на средните заплати, а пенсиите да бъдат забравени.

"С това, което правим, губим не само майките и бащите си, а нанасяме сериозен удар по това- да имаме солидарно и справедливо общество", каза още Нинова.

"От днес започваме да работим по мотивите за вота на недоверие и ще покажем алтернативата. В реформата в здравеопазването не одобряваме това, че от хората ще се изисква да внасят допълнително пари под формата на здравна застраховка, а ще получават същата услуга с ниско качество и няма да имат достъп до болници", коментира Нинова.

Тя добави, че досега доплащането е ставало нерегламентирано и "под масата", а сега се узаконява. "Няма как да се искат повече пари от хората, без да се подобри здравната услуга. В здравеопазването има достатъчно пари, но те се източват, крадат се и няма контрол", категорична бе Нинова.

Тя припомни, че не са върнати онези 1.5 млрд.лв., които Дянков прибра от НЗОК и вкара в бюджета. "Във "Визия за България" предлагаме коренно различен модел на здравеопазване в много голяма конкретика и ще изложим тези наши аргументи по време на вота на недоверие", заяви председателят на БСП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
12110 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
дедо груйчо

2018.10.01 | 15:36

1
Не й щем благодарностите.Да върне заграбените от нея и такива като нея пари.Да върнат децата си от луксозните жилища в гнилия запад и да запретнат ръкави да изплатят заграбеното от родителите им...Тогаз да излезе и да поиска прошка, може и да си помислим....а до тогава да върви на майната си....
дедо

2018.10.01 | 15:42

2
крадлива двулична червена кучка - какво лицемерие, бог вижда
NOKIAN

2018.10.01 | 15:54

3
А нещо за нас младите и образованите, дето сме се излъгали да останем в България, и хрантутим цига*ни и пенсионери?
пурко

2018.10.01 | 20:32

10
На вас отново ви се предлага нов комунистически експеримент под формата на "визия за България". Повярвате ли няма измъкване....а те ще си живеят по капиталистически и ще ви поучават как трябва да "строите за Родината" (разбирай за мафията)...Когато позабравите, отново ще ви излъжат че експеримента бил недоносче и... отново ще градите капитализЪма... пак за тях....
Москов

2018.10.01 | 16:02

4
Ако с популизъм се постига всичко това до сега щяхме да сме другата швейцария,а ти върни парите от приватизацията и не казвай дръще крадеца!
гост

2018.10.01 | 16:11

5
Щото иначе нямаше да има какво да краднем и да раздаваме на такива като мен, Костов, Гергов, Бенчев ......
Нахалници

2018.10.01 | 16:40

6
Нямаме нужда от благодарност от крадци които поредно нагло ни обраха начело с Жан и Корнелия- да не говориме за полуграмотните кредитни милионери финансирани с парите от труда ни при "социализама"
баба неглупава

2018.10.01 | 16:54

7
Голяма добродетелка бе,бреееей! Мисли ли ,че някой вярва на празните и думи,не думи госпожоооо,дела трябват! Седнала да говори щели ,нещели .Не забравяй,че ние възрастните хора сме и грамотни и образовани и не сме онова стадо,което се подвежда.Защо гласувате на 100% заплатите си в парламента ,а сега правителството било виновно.Безсрамница,ти с кои не се съюзи,та да пълниш кошницата си с немъчени пари,та сега гОляма закрилница се пишеш.Пази боже от такива като теб!
Иванов

2018.10.01 | 17:06

8
Корне , ние строихме , мизерувахме , не знаехме че банани и портокали има цяла година и други работи не знаехме , НО кой се облажи от всичко това та не остана ни керемида ни дирек ни улук не звлечен ? Корне ти що гепи?
ПИТАМ

2018.10.01 | 18:00

9
Курнело ,такива благодарности за трудът ни за бог да прости сме ги слушали ,ами я кажи защо окраде парите на Техноимпекс ?
Умник Гюро

2018.10.01 | 20:41

11
Нещастните пенсионери даже не подозират, че тази змия, която им благодари, вече е ограбила пенсиите им за години напред!

Добави коментар

Водещи новини