БСП: Военноинвалидите, отдали живота и здравето си в полза на родината, заслужават достоен живот

  • 28 септември 2018 16:15

  • 1955
  • 1
БСП: Военноинвалидите, отдали живота и здравето си в полза на родината, заслужават достоен живот
© БСП

"Ние, от ПГ на БСП за България, изказваме своята благодарност и уважение към военноинвалидете и пострадалите в мирно време. Заслужават ли българите, отдали живота и здравето си в полза на родината, каквито сте вие, достоен живот? Отговорът е категорично "да".

Това каза народният представител Георги Гьоков на среща със Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите. "Основен приоритет на "Визия за България" е създаването на справедлива социална система, в основата на която се направи разграничение между пенсии и социални помощи", допълни народният представител. Той добави, че "Визията" предлага и нова пенсионна реформа. "Стремежът ни е система, която справедливо преразпределя социалноосигурителните приходи на всеки, според приноса му към нея, а социалното осигуряване на хората с увреждания да бъде базирано на потребностите им", коментира Гьоков. Той припомни, че БСП предлага пенсионна реформа, която пряко да повлияе на размера на пенсиите посредством няколко механизъма, един от които е преизчисляване на пенсиите, отпуснати до 31 декември 2015 г. "Преизчисляването на всички пенсии пряко засяга и вас, и всички хора с увреждания", коментира Гьоков.

Народният представител припомни, че въведеният от ГЕРБ здравноосигурителен праг от 2600лв. е в услуга само на богатите и ощетява обикновения човек. "Ние считаме, че пенсиите на хората с увреждания и военноинвалидите, заедно с други пенсии за нетрудова дейност, трябва да се извадят от пенсионната система, защото по този начин държавата има шанс да осигури малко по- достойно възнаграждение. А на въпроса,-защо управляващите не увеличават пенсиите ви, отговорът, според тях, е че вие нямате осигурителен принос и не можете да имате претенции", отбеляза Георги Гьоков. В срещата участие взеха и народните представители Петър Витанов, Димитър Данчев и Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП. Представителите на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите изразиха огромното си съжаление от пренебрежението на държавата към тях. Те отправиха молба към ПГ на "БСП за България" проектът да обърне внимание на всяка една, изоставена от държавата, група хора.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1955 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.09.28 | 18:24

1
Първа необходимост е Законът за Защита на Държавата. Комунистите - в урановите мини. Среден пръст на Путин и имперска Русия. Да живее Велика България!

Добави коментар

Водещи новини