Очаква се парламентът да обяви Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна слава

  • 21 септември 2018 07:37

  • 1475
  • 1
Очаква се парламентът да обяви Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна слава
© Булфото (архив)

Очаква се парламентът да гласува проекторешение за обявяване на Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна слава.

Предложението е на народните представители от ГЕРБ Пламен Манушев, Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, Константин Попов, Христо Гаджев, Алтимир Адамов, Александър Сабанов и Даниела Димитрова. Проекторешението беше одобрено единодушно от Комисията по отбрана вчера.

Решения на общинските съвети на Тутракан и Добрич дават началото на инициативата.

Тя е подкрепена от вицепремиера и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, в качеството му на ръководител на Националния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.

В мотивите си депутатите заявяват, че Тутраканската и Добричката епопея от септември 1916 г. са едни от най-светлите примери за героизма и саможертвата на българския войник.

Според тях чрез обявяването на Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна слава ще се отдаде дължимата почит на загиналите и ще се удовлетвори желанието на гражданите да се върне паметта на българите за тези славни събития. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1475 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бойнославен

2018.09.26 | 07:42

1
Кога ще си обявят оставките?

Добави коментар

Водещи новини