Цветанов: Президентът слуша съветниците си и взима такава хард позиция на конфронтация (видео)

  • 19 септември 2018 11:20

  • 3043
  • 8
Цветанов: Президентът слуша съветниците си и взима такава хард позиция на конфронтация (видео)
© Булфото (архив)

Тази сага приключи. Всички необходими документи за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР са постъпили още при първата кореспонденция между Министерски съвет и Президентството.

Това заяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той коментира новината, че президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е подписал указа, който спираше избирането на Младен Маринов за министър на вътрешните работи. "Няма абсолютна никаква разлика в документите, защото нищо не се е променило и няма нужда от нови документи. Съветниците на президента му давата такива съвети, той се вслушва в тях и взима такава хард позиция на конфронтация. Виждате какво се получава последните седмици. Няма закон, който да изисква такава съгласуваност. Днес на председателски съвет Явор Нотев, който аз много уважавам и ценя като правист, също каза, че няма законова база, която да изисква съгласуваност при освобождаването на главния секретар на МВР. При желание за назначаване на министерски пост няма нужда от такава съгласуваност. Това е ясно разписано", категоричен беше Цветанов.

"Утре ще гласуваме тримата нови министри. Не трябва да търсим опити да възбуждаме една тема, която вече е затворена страница. Трябва да търсим възможностите за диалог и взимане на решения. Президентът е послушал съветниците си и е решил да действа така. Само ще припомня, че Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за година и половина не е дошъл да направи обръщение към народните представители", даде пример той.

"Не искам да коментирам изказванията на коалиционните ни партньори. Имаме коалиционно споразумение и програма, които изпълняваме", коментира Цветанов изказването на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, че Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. саботира работата на правителството. Председателят на ПГ на ГЕРБ добави, че няма информация, че Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. са гласени са посланици. "Вчера чух от самата г-жа Цачева, че няма такова нещо и никой не е разговарял с нея. Тя е прекрасен професионалист. Не сме обсъждали все още темата за кандидатурата ни за конституционен съдия. Това ще се случи в следващите дни. Имаме няколко варианта. За нас най-важно е този кандидат да бъде професионалист, работил в съдебната система и да няма никакви съмнения относно професионализма и етиката му. Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е добра кандидатура, но това не е обсъждано", разкри Цветанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3043 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2018.09.19 | 18:39

6
Ега ти просташката усмивка !!!
Иво

2018.09.20 | 08:20

8
Погледнете си мазните комунистически мутри.
Защо

2018.09.20 | 08:17

7
Защо всички просташки коментари са все от комунисти.Е,то не е за учудване.От ограничени хора,това се очаква.
Гого

2018.09.19 | 17:21

5
На Цецо трябва да се вярва, той разбира от всичко от недвижими имоти до международно право. Хубаво цитираш Нотев, ами защо не цитираш къде това е написано. Да не се окаже, че Нотев не знае как му вкарваш в устата тези думи. Този манипулатор ги умее тези неща. Вчера вожда му Бойко казва, че съгласуване трябва да има но то е формално, днес този говори друго. Ха сега вярвай им на тези? ?

2018.09.19 | 14:20

4
ОЛЕЕЕЕЕЕ ПАК ТОЯ ГЕРБЕРСКИ ИДИОТ ЛИ ???????

2018.09.19 | 12:39

3
ГАМКАЙ МИ ГУЯ ПАВИЯН ПРОС
хахахахаа

2018.09.19 | 11:44

1
Много ви е яд, че нямате някой послушко като Плювнята, да седи все на 4тири крака.

2018.09.19 | 12:04

2
гамкай ми гуя трол червен

Добави коментар

Водещи новини