БСП: Чистим свастики, а СО и МВР допускат пред "Св. Александър Невски" свободна продажба на фашистки символи

  • 16 септември 2018 16:13

  • 1159
  • 11
БСП: Чистим свастики, а СО и МВР допускат пред "Св. Александър Невски" свободна продажба на фашистки символи
© БСП

Похвална е инициативата "Да изчистим омразата от улиците на София", но защо Столична община и МВР допускат пред храм-паметник "Св. Александър Невски" свободно да се продават фашистки символи? Това попита общинският съветник от БСП Борис Цветков, който заедно с негови колеги от групата на социалистите в СОС, представители на Младежката организация на БСП и на БСП - София, начело с председателите им Николай Бериевски и Петко Димитров, членове, симпатизанти и антифашисти се включиха в почистването на свастики по улиците на града заедно с Организацията на евреите в България "Шалом", съобщиха от партийната централа.

"Радвам се, че много млади хора - социалисти и антифашисти - се отзоваха на призива да почистим улиците на София от езика на омразата и нетолерантността, каза Борис Цветков. - Столична община обаче е в дълг към гражданите и гостите на София по отношение на фашистката пропаганда, тъй като само на метри от сградата на СО съвсем свободно и напълно необезпокоявано на сергии се продава пълният набор от профашистки символи. Това е недопустимо да се случва в европейска столица! Досега управляващите в Столична община залагаха на пиар акции на принципа: "Дайте да дадем" по отношение на борбата с фашизма и нетолерантността, подписваше харти, петиции... Радвам се, че вече пристъпи към реални действия".

Групата на БСП чисти свастики и символи на нетолерантността основно по столичните улици "Искър", "Веслец" и "Бачо Киро". "Хората, които минаваха покрай нас, ни приветстваха и ни се радваха, което е много добър знак, каза още Борис Цветков. - Благодаря и на представителите на Столичния инспекторат, които се бяха подготвили отлично със съответните материали, за да можем да чистим. Трябва по-често да бъдат организирани различни инициативи, които да показват нашата нетърпимост и борба с всякакви прояви на нетолерантност, фашизъм, антисемитизъм и всякакви прояви на омраза".

Според Борис Цветков, в българското общество трябва да бъде възпитано чувство на остра нетърпимост към всеки опит за проява на нетолерантност и фашизъм. "Необходим е и ясен механизъм, по който гражданите да могат да сигнализират в Столичния инспекторат, ако видят подобни символи в градската среда, каза още той. - Трябва да сме последователни, за да не допуснем да се събуди фашизмът отново. Всеки гражданин трябва да сигнализира за всяка притеснителна проява".

Общинският съветник от БСП добави, че той самият вече е получил подобен сигнал. "Граждани ми се оплакаха, че в 68-о училище в квартал "Дружба-1" е нарисувана голяма свастика. Ще се опитаме още тази вечер да я почистим, а ако не успеем - ще го направим в понеделник сутринта преди официалното откриване на учебната година, обясни Борис Цветков. - Защото не искаме децата, отивайки на училище, да ги посреща свастика на входа на учебното заведение, вместо там да са портретите на Васил Левски и Христо Ботев".

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1159 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Наблюдател

2018.12.23 | 16:48

11

Относно мозъка измислил протеста срещу продажбата на фашистки символи на площада и в градинката пред храма Александър Невски..
Както казва онова малко детенце - не е възможно да си толкова тъп, сигурно ти плащат за това?
Свастиките са там, но там са и комунистическите символи... но и на двете идеологии символите са крадени от Персия и Юдея. В Германия, в Солинген, в Музея на острието, има цяла експозиция отделена за доставките на саби, кортици и ножове за Вермахта. Това са музейни и антикварни предмети, те не попадат под възбраната на ограничаващите закони срещу фашизма.
Колко трябва да си тъп наистина, за да повдигнеш въобще такава тема...БСП активисте?

Бкп носталгик помияр

2018.09.16 | 22:48

10
А комунистически може а мръсни изроди БСП_убици на хора в черкви,атентатори бесепарски забраняващи на хората да ходят на черкви мръсни изроди бесепарски.
!

2018.09.16 | 18:01

9
По време на нацизма компанията "Байер" е започнала масовото производство на аспирина, а ракетите "Фау-1" са станали прототип на сегашните ракети за излитане в Космоса, а СССР е крадял технологии и е кръстосвал маймуни с крепостни селяни. Fanta е създадена по същото време в нацистка Германия.
Браво!

2018.09.16 | 17:57

8
А останалите хора ще заличим всички комунистически символи, дори тоалетната чиния на връх Хаджи Димитър, Паметника на съветската армия и Позитано 20, след като изгоним остатъка от БСП оттам.
Факти от историята:

2018.09.16 | 17:44

5
По време на фашизма в Италия икономиката процъфтявала, автоиндустрията и икономиката също, фашистите скъсали и с папизма (педофилския параван за религия). Не съм фашист, но от гледна точка на историята фашизмът е много по-малко зло от комунизма. Сталин е убил десетки милиони руснаци и чужденци, това не го е правил никой.
Факти от историята:

2018.09.16 | 17:51

7
Имах предвид териториите, а не икономиката два пъти.
БСП сее омраза

2018.09.16 | 16:43

2
Единствената омраза и разделението на хората идва от БСП=БКП комунистите.Комунизма е еврейска доктрина за заличаването на БЯЛАТА европейска раса.Всеки който продава или пропагандира комунистически символи трябва да бъде незабавно разстрелван или тикън в затвора.Нацизма е най хубавото и орекрасно нещо
БСП сее омраза

2018.09.16 | 17:46

6
Много лесно. Белите човеци говорим на книжовен език, а черните не могат да говорят разбираемо, в най-добрия случай говорят на развален език. Слушал ли си циганин да говори на български?

2018.09.16 | 17:41

4
Пожелавам ти да ослепееш, да видим тогава как ще различаваш черните от белите, тъпако!
rastafari

2018.09.16 | 16:26

1
Смърт за нацизма, фашизма, консерватизма и диктатурите! Свобода за хората!
bostarashi

2018.09.16 | 17:03

3
Пропуснал си смърт на комунизма.

Добави коментар

Водещи новини