Архитект: В София липсват места за отдих

  • 15 март 2019 12:27

  • 239
  • 2
Архитект: В София липсват места за отдих
© Pixabay

В София липсват места за отдих, каза архитект Димитър Димитров от инициатива "Граждани за устойчиво развитие" на пресконференция в пресклуба на БТА днес.

Той цитира класация, която нарежда София на 116 място в света по качество на живот. Българската столица запазва позицията си сред 231 града за трета поредна година. "Това е едно устойчиво място в посока устойчива разруха", изтъкна Димитър Димитров. В класацията Виена е определена за десети пореден път за най-добрия град за живеене в света за 2019 г.

След австрийската столица се нареждат Цюрих, Ванкувър, Мюнхен, Оукланд, Дюселдорф, Франкфурт, Копенхаген и Женева. Първият показател, по който са оценени градовете, е отдихът, обясни Димитров.

Според него в София липсват места са отдих, които да са в непосредствена близост до местоживеене. "Отдихът не само е занижен, той просто е унищожен", категоричен бе Димитров. Той е на мнение, че хората нямат добър достъп до Витоша и околните планини. Освен това няма и система, чрез която гражданите да участват в подобряването и развитието на достъпната и качествена среда на живот.

Нора Виткова
239 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вкадимир

2019.03.15 | 13:46

2

...липсват и детски градини...

Лайно

2019.03.15 | 12:46

1

Места за отдих липсват, но селяни не! Хо-хо-хо-хо...

Добави коментар

Водещи новини