Костадин Паскалев: В страната ни има уникална корупция при изпълнението на строителните обекти на АПИ

  • 14 септември 2018 08:22

  • 2801
  • 0
Костадин Паскалев: В страната ни има уникална корупция при изпълнението на строителните обекти на АПИ
©

Прекаленото самочувствие плюс некачествените пътища са причина за трагедиите на пътя. Това каза бившият регионален министър Костадин Паскалев в ефира на БТВ.

„По-принцип, когато имаме трагичен инцидент, който преобръща живота на хората, би следвало ресорните институции да кажат ясно какъв е проблемът и кой е виновен. Имаме много ясни процедурни правила. Институциите трябва да проверят как стоят нещата по всички въпрос и кой носи вината“, поясни той.

Паскалев подчерта, че в страната ни има уникална корупция при изпълнението на строителните обекти на АПИ. „Независимо от източника на финансиране. В България имаме 10-на фаворитизирани фирми, които изпълняват всички обекти. Проектите обаче не отговарят на изискванията“, разясни той.

Оставките до нищо няма да доведат. Аз съм подавал оставка, но с ясни мотиви. В случаяя нямаме осъзнаване на вина“, каза Паскалев. Той допусна, че в ГЕРБ има вътрешен конфликт и оставките се налагат, за да оцелее правителството. „Аз не съм от хората, които си фантазират, а анализирам процесите“, подчерта бившият регионален министър.

„Иска ми се в държавата да започнем да говорим по същество, иначе ще ставаме свидетели на ПР акции“. Ако БСП се справяше добре, досега това правителство щеше да е паднало, категоричен беше той .„Корнелия Нинова показва завидна активност и енергия, но към момента липсва онова съдържание, което аз бих искал да видя в поведението на БСП”, допълни Паскалев.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини