Номинираният за транспортен министър Александър Манолев се отказва от поста (видео)

  • 13 септември 2018 14:47

  • 7521
  • 13
Номинираният за транспортен министър  Александър Манолев се отказва от поста (видео)
© Novini.bg

Искам номинацията ми да бъде оттеглена. Причината е координираната атака със скалъпени обвинения от една група към мен, както и неточните твърдения без доказателства. Опитват се да блокират работата ми в Министерството на транспорта. По този начин се атакува целия кабинет. Това заяви номинираният за транспортен министър Александър Манолев на брифинг в Министерски съвет.

"Всички тези съшити твърдения нямат нищо общо с истината. Най-важното мен е, защо точно сега някой реши да ми съшива подобни твърдения, при положение, чесъм заемал редица други постове. Не мога да допусна да ме вкарват в обяснителен режим, още по-малко премиерът и правителството. Получих над 6000 преференции, но явно сега е моментът да се откриват такива неща към мен", каза още той.

Манолев допълни, че оставя на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да реши дали да остане зам.-министър на икономиката

"Предстои да се срещна а адвокати, с които да обсъдим и моите контрадействия, така че да защитя себе си от тези твърдения", допълни Манолев.

"Явно някой се притеснява от реформите и политиката, които бих провеждал в Министерството на транспорта", завърши Александър Манолев.

Припомняме, че днес Манолев беше атакуван от в. "Капитал". От публикацията става ясно, че той е бил подсъдим за причиняване на катастрофа с причинена телесна повреда. Инцидентът е от май 2012 г., когато той прави забранен завой по столичния бул. "Васил Левски".

Според прокуратурата при маневрата блъска жена, която получава черепно-мозъчна травма и половин година по-късно умира. На две инстанции - Софийски районен и Софийски градски съд, отхвърлят тезата на прокуратурата и приемат, че Манолев е невинен. В мотивите на градските съдии Иван Коев, Стефан Милев и Боряна Воденичарова е записано, че по колата няма следи от удар, на видеозаписа не се вижда джипът да е ударил жената, по нея няма други травми освен черепно-мозъчните, а протоколът от катастрофата е съставен в нарушение на закона. По случая има две висящи граждански дела от наследниците на починалата жена - нейният съпруг и брат й.

Те искат обезщетение, но не от Манолев, а от Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (тъй като джипът, който е управлявал, е с немска регистрация и е със зелена карта) - за претърпени от тях вреди от смъртта и за претърпени от нея вреди. По първото от тях, заведено от съпруга й и нейния брат, искът е уважен частично на първа инстанция. Съдът приема, че оправдателната присъда срещу Манолев не го обвързва, тъй като тя е постановена заради "дискредитиране на протокол за оглед поради подписването му от поемни лица, които не са присъствали на съставянето му и не са били осведомени относно обстоятелствата, валидирани и потвърдени от тях чрез подписване на протокола".

За да обоснове тезата си, гражданският съд се позовава на приета от него автотехническа експертиза, която потвърждава сблъсък между автомобила и жената. Решението по този казус не е окончателно, тъй като е обжалвано, а делото е насрочено за разглеждане пред Софийския апелативен съд. По това дело той е търсен като свидетел, но не е открит и е заличен.

Второто гражданско дело, което е за претърпените от брата и съпруга на починалата жена вреди, Александър Манолев е призован като свидетел и дава обяснения, че жената се е подхлъзнала и паднала назад пред джипа и той спрял, за да й помогне, но не я е удрял с автомобила. Следващото заседание по него е на 1 октомври.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
7521 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
възрастен

2018.09.13 | 16:00

6
пореден гаф на Бате. в тази партия няма един чист за кадем. всичките с некви компромати. ми то какво ли де учудвам....

2018.09.14 | 07:28

13
Ми то такива им трябват де. Иначе как ще ги държат и командват. Боко не е изкючение.
Фкдкд

2018.09.13 | 17:38

10
Оууууууу баща му кмет на Кула на границата, сестра му ... далавери ами съдружията му хаахаха
смях ... този е бъркал и бърка в меда смятай Народеееее!!!

2018.09.13 | 17:57

12
Да бръка на майка ти в меда да бръкна комунистически трол долен

2018.09.13 | 16:29

9
От един който уби детето си към друг !!!!!!

2018.09.13 | 17:39

11
Майка ти да е*а тролкомунистически смотан!

2018.09.13 | 16:25

8
Кадрите на тиквата !!! Къде ги намира все едни такива пак на някоя бензино станция или на някой кръстовище ????? ХА ХА ХА !!!!!

2018.09.13 | 16:20

7
За милионерски зет нямате кинти другарки

2018.09.13 | 15:19

5
Проблемат на БЪЛГАРИЯ се казва БСП и като бъде забранена в БЪЛГАРИЯ и бъдат заловени всички крадци и маниполатори и наи вече платения БСП ЛЪЖЕЦ аЛЕКСАНДЪР с.И.М.О.В БОКЛУКО НЕЩАТА ЩЕ ТРЪГНАТ В ДЪРЖАВАТА
Прасенце касичка

2018.09.13 | 15:06

4
Явно не са си платили таксата за влизане в А-група.

2018.09.13 | 15:03

3
ОТНОВО И ОТНОВО КУР ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И НЕЙНИТЕ СЪЮЗНИЦИ ПРОКОПИЕВИ
Иванка

2018.09.13 | 14:58

1
Естествено,че трябва да се отегли , даже и другото място ,жалко,че е хубаво момче,но не може така ,стига вече ,Герб не се ли научиха вече , а и друго министерство на транспорта не трябва ,толкова агенции има,че ми писва ,да не говорим за института за пътна безопасност,а всеки ден гинат хора

2018.09.13 | 15:00

2
иванке не забравай алтернативата я намало 15-20 години

Добави коментар

Водещи новини