Приеха промени в Устройствения правилник на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“

  • 12 септември 2018 14:07

  • 870
  • 0
Приеха промени в Устройствения правилник на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“
© Novini.bg

Правителството прие промени в Устройствения правилник на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ (ДА „ДРВВЗ“). Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Въвежда се изменение на дейностите на Инспектората на ДА „ДРВВЗ“, свързани със Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Част от дейностите на дирекция „Сигурност и отбранително-мобилизационната подготовка“ са изменени и допълнени съобразно чл. чл.22 и чл. 90 от ЗЗКИ и чл.2, ал. 3, б. „д“ от ПМС № 258 от 2005г. за дейностите и задачите по отбранително-мобилизационна подготовка на държавните органи и юридическите лица с военновременни задачи.

По отношение на промените в дейностите на Главна дирекция „ДРВВЗЗ“ - промените целят постигане на съответствие с последната редакция на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти; с Наредба № 1/2014г. за проверките по ЗЗНН; както и отпадане на функции, предвид отменения вече Закон за съхранение и търговия със зърно.

Променя се Приложението към чл. 6, ал.4 от УП на ДА „ДРВВЗ“ по отношение на числения състав на агенцията. Предвижда се част от незаетите бройки от териториалните дирекции „Държавен резерв“ да бъдат прехвърлени в дирекции в ЦУ на агенцията, като по този начин ще се подобри тяхното функциониране. Част от незаетите бройки ще се съкратят, тъй като се планира да се закрият бази на агенцията, в които не се предвижда ново натрупване на материали.

Предложено е да се въведе в ДА „ДРВВЗ“ работно време с променливи граници, което ще улесни изпълняването на функциите на служителите и ще доведе до максимално и пълноценно използване на кадровия потенциал на агенцията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини