Правната комисия ще гледа ветото срещу промените в Административно-процесуалния кодекс

  • 11 септември 2018 06:49

  • 1043
  • 3
Правната комисия ще гледа ветото срещу промените в Административно-процесуалния кодекс
© Novini.bg

Президентското вето върху промените в Административно-процесуалния кодекс влизат в дневния ред на Народното събрание, съобщава БНР.

Днес правната комисия ще обсъди възраженията на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Промените  бяха приети през юли, в последната седмица преди лятната ваканция на депутатите, а президентът Радев незабавно наложи вето.  

Държавният глава оспори 16 от разпоредбите. Той се обяви против закритите съдебни заседания, премахването на втората инстанция при част от делата и драстичното увеличение на такси в касационното производство. С промените сумите се увеличават 14 пъти  - за гражданите  от 5 на 70 лв, а за юридическите лица - от 25 на 370 лв.  Според президента те не съответстват на доходите в България. 

Срещу поправките се обявиха 51 неправителствени организации, възражения имаше и от Върховния административен съд. 

Вчера председателят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ изрази очакване, че ветото ще бъде отхвърлено.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1043 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Похвала на президента

2018.09.11 | 08:28

3
Закритите съдебни заседания са тунелът в законодателството през който се измъкнаха на свобода бандитите Костов, Бисеров, Софиянски, Цветанов, Борисов.

2018.09.11 | 08:25

2
Цветанов управлява администрацията на сините мутри, той е новият кадровик на СДС, какъвто при мафиота Костов беше престъпникът Бисеров.

2018.09.11 | 08:24

1
Цялата мутро-седесарска администрация по места - в ареста и конфискация на имуществото. С подкупи и заплахи принуждават населението да гласува за Тиквите.

Добави коментар

Водещи новини