Весела Лечева: БСП ще гласува срещу оставките на тримата министри

  • 12 септември 2018 07:58

  • 8212
  • 4
Весела Лечева: БСП ще гласува срещу оставките на тримата министри
©

От 29 години се говори за червени куфарчета, които са раздавани на определени бизнесмени у нас. Това до момента е медийна пушилка. Въпреки, че за тези години държавата изгради много антикорупционни органи, не се дадоха доказателства за тези твърдения. Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева в ефира на БТВ.

По думите на Лечева, управляващите са претендирали за един много прецизен антикорупционен орган само преди няколко месеца. „Ние имахме съмнения, че той няма да свърши работа си защото е положена на грешна основа. Сега чакаме да видим дали този механизъм ще сработи“.

На въпрос дали партиите си отглеждат олигарси, Лечева заяви: „Ние сме били винаги открити за начина, по който се финансира от кампаниите ни. Не съм започната с механизмите, по които се е издигнал Бенчо Бенчев в местната структура на БСП. Затова снехме доверието си от него“.

„Има много случаи, които би трябвало да бъдат разследвани. Трябва да се разследват всички порочни практики, които влияят на живота на обикновения човек“, категорични са от БСП. По думите на Лечева оставката на министъра на вътрешните работи е много закъсняла. „МВР отдавна не изпълнява своите функции да пази обществения ред. Всеки сам взима правосъдието в свои ръце“.

„В последните 10 г. управляват ГЕРБ“, припомни Лечева. „Искаме да наложим промяната на този модел, който ни постави на последните места във всички класации по антикорупция. Ще гласуваме срещу оставките и новите предложения за министри“, каза Весела Лечева и се аргументира, че тази смяна няма да доведе до нищо различно.

Въпросът дали лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е била на СПА курорт, докато Борисов открива спортни зали и училища, ядоса Лечева. Тя увери, че лидерът на партията им си върши работата си, а управляващите профанизират дейността й. „10 г. един човек управлява България между две карета карти и едно мачле. Харчи се огромен обществен ресурс. Моделът трябва да бъде променен“, убедена е тя.

Запитана дали БСП е давала пари на съпруга ѝ Манол Велев, Лечева каза, че всичко е било в рамките на закона.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8212 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.09.13 | 15:12

4
И вие не знаете какво искате.

2018.09.12 | 19:09

3
А бе маце, какво стана с оня бандит Манол Велев? Още ли е мумия?

2018.09.12 | 09:55

2
А искаха оставка на цялото правителство...

2018.09.12 | 09:53

1
Всичко за изнесените пари преди 10,11,1989 и раздавани след това на хора избрани от ДС чрез Луканов(ликвидиран по-късно) бе потулено за да могат такива като г-жата да днес твърдят че е пушилка....

Добави коментар

Водещи новини