Цветанов: ПГ на ГЕРБ ще подкрепи решението на Борисов за смяната на министрите (видео)

  • 11 септември 2018 08:30

  • 1736
  • 4
Цветанов: ПГ на ГЕРБ ще подкрепи решението на Борисов за смяната на министрите (видео)
© БНТ

На вчерашния коалиционен съвет коментирахме всяка една от персоналните промени в кабинета. Всеки имаше възможност да каже накратко своите аргументи. Нямаше я тази емоционалност от предишната среща, заложихме повече на прагматизма. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Когато бяха подадени оставките, имаше едно несъгласие от страна на Обединени патриоти. Убеден съм, че след вчерашния коалиционен съвет поне за в бъдеще сме очертали една устойчивост за вземането на кадровите решения, заяви Цветанов.

Във всички периоди на коалиционно управление всеки е имал възможността да говори свободно. Мога категорично да заявя, че не съм чул от никой от ПГ на ГЕРБ да се подготвя бламиране на решение на Борисов. Единственото, което съм казал, че това, което бъде внесено от Министерски съвет, ще бъде подкрепено от ПГ на ГЕРБ. Дали ще бъдат внесени оставки ли не, трябваше да бъде решено от коалиционен съвет, което беше направено вчера. Единствен министър-председателят има право да прави промени в Министерски съвет, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите му ПГ на ГЕРБ ще подкрепи министерските оставки в пленарна зала. Нямаме никакъв проблем с дисциплината и с решенията, които се вземат и ще подкрепим решението, което е взето от министър-председателя и председател на ПГ на ГЕРБ. Поели сме ангажимент с председателя на ПГ на Обединените патриоти Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа тези оставки да минат възможно най-бързо и да бъдат подкрепени новите министерски имена, заяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Той каза, че при избора на новите министри управляващите залагат на професионализма на кандидатите.

Попитан дали има яснота кой ще е новият главен секретар на МВР, след като сегашният - Младен Маринов, беше номиниран за вътрешен министър, председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че това е изцяло в компетентността на Министерски съвет и на министъра на вътрешните работи. След това президентът има тежката дума за издаване на указ и встъпване в длъжност, уточни Цветанов.

Той коментира и акциите срещу знакови бизнесмени. По думите му по времето на кабинета "Орешарски" сектор "Сигурност" е бил съсипан. Целта на тогавашното управление беше да бъде създаден хаос и дискомфорт в системата. В момента има много ясно изразена политическа воля всеки един, който не спазва законите да бъде подложен на подобни действия от специализираните органи, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Най-голямото предизвикателство на всяка една есенна сесия е приемането на републиканския бюджет. Убеден съм, че ще приемем бюджет, който ще даде една много по-голяма сигурност на хората, че с икономическите и финансовите параметри страната върви напред. Ще приемем законодателство срещу киберпрестъпността, което да ни даде по-голяма сигурност в онлайн пространството. Ще се работи и по законови промени в сферата на образованието, както и в социалната сфера, по-специално законовите промени за хората с увреждания, заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Наблягаме и на това как да се предпазим от фалшивите новини. Трябва да бъде подкрепено и това, което е прави в тази насока българският еврокомисар. Трябва да противодействаме на това фалшивите новини да бъдат водещи в евроизборите, които ще се проведат през следващата година, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1736 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.09.11 | 08:40

1
Щом ЦВетанов не е чул, значи грешка нема, той всичко чува, подслушва, подслушването в МВР работи за него.

2018.09.11 | 08:41

2
Кой смее да се противпостави на синята Тиква, нал той е назначил цялата тая измет на обществото на държавна издръжка. Който не слуша ИПОН го пердаши.

2018.09.11 | 10:55

3
Ще подкрепиш, гадна седесарска мутро, и шопско Банкянско хоро ще играеш, нали Тиквата те пробута във властта и те има за прислужник.
Някой си

2018.09.11 | 13:51

4
Цветанът на мисълта, повелителя на чевермета и пари на джоб по изборите да не е спал пред БНТ, че така рано е осмърдил медийното пространство даже преди Светиня Му?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини