Мъти ли се нещо на "Дондуков" 2?

  • 08 септември 2018 00:31

  • 8737
  • 21
Мъти ли се нещо на "Дондуков" 2?
© Булфото

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров излезе с интересен статус в социалната мрежа. Активният във Фейсбуук Тодоров заяви: "Хм, интересно. Преди секунди в Пловдив - Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се ръкува само с Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Явор Нотев. Пропусна Корнела, която си беше изкривила устните в опит за усмивка. Явно ще прави партия и БСП вече не са му нужни."

Принципно статусът на Тодоров не би предизвикал сериозна дискусия, тъй като отношението му към БСП и Нинова е ясно и би могъл да бъде упрекнат в тенденциозност. Въпреки това обаче си струва да се отбележи.

Според запознати, на коктейла след официалната церемония по повод Съединението, президентът Радев, без да обърне внимание на Нинова, е провел задушевен дълъг разговор с лидера на пловдивските социалисти Георги Гергов. Последният е ярък критик на действията и политиката на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, а разривът между двамата се случи малко след избухването на "ЦУМ-гейт", пише topnovini.bg

"Президентът не може да бъде арбитър в ситуация дори когато фактите са противоречиви."

Така президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на коментира пред журналисти преди година срещата между главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, бизнесмена Сашо Дончев и представителя на ръководството на БСП в оставка Георги Гергов в офиса на последния в столичния ЦУМ. 

На какво обаче се дължи задушевният резговор на Радев с Гергов - продължава да се коментира през целия ден от ресорни репортери. Дали двамата ще обединят сили за нов политически проект или за атака към поста на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в БСП - все още не е ясно. Разбира се, възможно е разговорът да си остане просто в сферата на политическите клюки. При всички положения обаче политическите журналисти ще се питат още известно време "Мъти ли се нещо на "Дондуков"2?"

След скандалите с Бенчо Бенчев, въпросът за ролята на Георги Гергов в живота на социалистическата партия също продължава да стои на дневен ред. Преди месец "168 часа" припомни накратко кариерата на Гергов при "червените" в материал за милионерите в БСП:

"Дълги години Георги Гергов просто гравитираше около БСП. В един момент милионерът реши да прави политическа кариера, и много бързо оглави пловдивската структура. В града под тепетата те никога не са печелили кметски избори. Естествено, и той не можа. Но целта му беше след местното да овладее и централното лидерско място. Засега обаче въпреки възможностите си не успява да се пребори с конкуренцията.

Собственикът на ЦУМ никога не е криел богатството си. Заедно с жена си е декларирал дялове във фирма "Съни тур" за 14,6 млн. лв.

Освен това притежава хотел "Санкт Петербург" в Пловдив, както и компанията "Старият Пловдив", панаира в града на тепетата, акции за 5 млн. в ЦУМ и имоти за над 400 000 лв.

Пред Сметната палата е декларирал депозити от 40 хиляди лева в банки и вземания за около 11 млн. лв. Кредитите му обаче също са над 11 млн. лв.

Каква собственост се води на името на фирмите му, не е ясно. Но и той също като Бенчо Бенчев влезе в конфликт с Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за."

Любопитен факт, който се припомня в последните дни, е и обвързаността във времето между Георги Гергов и Ветко Арабаджиев. "Историци на живота на богатите обаче припомнят, че между хотелиерските фамилии има почти роднинска връзка, понеже са си кумували", пише "Стандарт" през 2008-а, в материал, който акцентира върху сдобряването на двамата след тежък скандал.

Две години по-късно, отново "168 часа" прави ретроспекция на причината Гергов и Арабаджиев да развалят приятелството си:

"През 2007 г. Арабаджиев напусна оглавявания от Георги Гергов Национален борд по туризъм, регистрира Съюза на инвеститорите в туризма и става негов председател. След това Ветко заедно с други хотелиери бламират инициативата на Гергов за Национална конфедерация на туристическата индустрия. Заради разнобоя между двамата се налага създаването на Държавна консултативна комисия в края на 2008 г., оглавявана от тогавашния вицепремиер Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, а Гергов и Арабаджиев стават членове на комисията.

Участието му в Държавната консултативна комисия предизвиква сигнал до парламентарната комисия по корупция в края на 2008 г., в който се настоява да бъде разследвана дейността на Арабаджиев. Според него става дума за злонамерени слухове от страна на конкуренти, според други - разследването е прекратено от тогавашния вътрешен министър Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Скандалът между кумците Гергов и Арабаджиев избухва заради приватизацията на "Пловдив БТ", когато и двамата са отрязани от надпреварата, въпреки че победителят "Сигма консултинг" предлага по-ниска цена. Тръгва мълвата, че сделката е компенсация за ударения бизнес на винпрома покрай ареста на бившия зам.-шеф на НСБОП Иван Иванов-Рилски. Той е разследван за изтичане на информация за предстоящи проверки на алкохолните производители. Според запознати тъкмо войната между Гергов, Арабаджиев и собствениците на Винпром "Пещера" води до оставката на Мургина."

Последвайте канала на

Novini.bg
8737 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
бъди разумен

2018.09.08 | 18:52

21
С Корнелката били другарчета / имали общи интереси/ , а после се скарали кой да води бащина дружина.....е, то това си е политиката - днес така утре инак.
ДЕМОКРАТ

2018.09.08 | 14:32

20
Знаеш ли че някой от тия 80 % комуняги от ГЕРБ твърдят че били бивши ??? Бивш негър , бивша проститутка и бивш комунист НЯМА .

2018.09.08 | 14:27

19
Ще се напикая от смях .ХА ХА ХА !!! Комунисти срещу комунисти !!! Ега ти пародията !!!!!

2018.09.08 | 14:23

18
80 % от ГЕРБ са дърти комуняги начеело с вожда им тиквата .миии пак ли ще повръщаш но виж да е по- продължително.
мииии

2018.09.08 | 14:13

17
като чуеш комунисти,и веднага получаваш позиви за повръщане,отврат!!!!!!!!!!!!!!

2018.09.08 | 13:59

16
Какво да пише ???? Комунисти и ГЕРБ са от едно котило .
ДЕМОКРАТ

2018.09.08 | 13:56

15
МАЛОУМЕН ПРОСТАК ГЮРО , зашо нищо не пишеш за герберските милионери платено копеленце ???????
Умник Гюро

2018.09.08 | 10:43

14
Бенчо Бенчев, Миню Стайков, Ветко Арабаджиев, Георги Гергов: общото между тези отявлени мошеници-милионери е комунистическата им принадлежност в БСП. България е ограбвана и тероризирана вече 100 години от мерзавците-комунисти.
Умник Гюро

2018.09.08 | 10:30

13
Другарю Фатмак, лъжите ви лъснаха пред целия български народ. Вашият баща удари невинен инвалид. Въпреки опитите ви да потулите случая полицията най-сетне му връчи акт за предизвикване на опасно автопроизшествие. Корупцията в България започва с вас, другарю Фатмак.
ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА БАНДА

2018.09.08 | 06:39

2
ТОВА СА ПЕЕВСКИ(собственика на този сайт),ТИКВАТА,ЦАЦАТА и ЦВЪКИ.ЗАЕДНО ШАЙКАТА ОГРАБИХА КТБ и БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. ЕСТЕСТВЕНО НЯМА ОСЪДЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ.
цялото политбюро на ГРОБ

2018.09.08 | 09:58

12
СА БИВШИ КОМУНИСТИ.

2018.09.08 | 07:16

4
Та ева в тролската комунистическа човка да те ева
Лозунг на входа на соц. мина:

2018.09.08 | 07:16

3
Всички комунисти - под земята!

Добави коментар

Водещи новини