Трайчо Трайков: Защитата на търговските марки е в интерес на България

  • 16 февруари 2012 08:02

  • 795
  • 1
Трайчо Трайков: Защитата на търговските марки е в интерес на България
©

Съкращението на АСТА означава споразумение за борбата срещу фалшификациите. Защитата на търговските марки е от интерес на българския бизнес, тъй като нашите марки са пиратствани в чужбина.

Така Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко се опита да защити българската позиция по отношение на скандалното споразумение. Тази част на АСТА е изцяло в наш интерес, заяви в ТВ 7 икономическият министър. Той даде за пример, с производството на велосипеди. България е една от най-силните в ЕС в тази част, припомни икономическият министър. Имаше период на антидъмпингови мита за внос на велосипеди от Виетнам. Тогава нещата вървяха натам, че тази мярка да бъде свалена. Аз говорих с Еврокомисията и мярката беше продължена с пет години и така защитихме българските производители, похвали се Трайков.

По отношение на контрола над язовирите той предупреди, че голямото изпитание идва с топенето на снеговете през месец март. Част от средствата от комисията за борба с бедствията към МВР ще бъдат авариен буфер за областните управители, когато няма начин за друга реакция, добави икономическият министър.

Последвайте канала на

Novini.bg
795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дон пепе

2012.02.17 | 01:34

1
Глупост след глупост ръси този катил с нетърпение очаквам следващата му "мъдрост"

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини