Йордан Цонев: ДПС ще подкрепи оставката на Ралица Агайн, защото е морален акт

  • 21 август 2018 14:10

  • 1837
  • 3
Йордан Цонев: ДПС ще подкрепи оставката на Ралица Агайн, защото е морален акт
©

Изказвам възхищение от моралния акт на Ралица Агайн. ДПС ще подкрепи оставката, тъй като е нейно лично решение. Пределно ясно е, че КФН си е свършила работата, съобразно европейското и българското законодателство. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на по време на извънредното пленарно заседание.

„Учуден съм от голямата доза незнание и неразбиране на проблема. От доклада днес разбрахме, че е отговорност на страната, която дава лиценза да извършва надзор по европейските регламенти. Режимът е уведомителен и нашите застрахователи правят същот“, подчерта той.

Той отбелязва, че не е нормално да има смесване на понятия, от страна на хората, които се занимават с това. „Гаранционните фондове не обезпечават вноските, а когато е настъпила щетата. При фалит на застрахователя, какво се случва с вноските на потребителите? За това мълчи европейския регулатор“.

„Съгласен съм с премиера, че този въпрос не бива да се подценява. Имам усещане, обаче че някой е бил подведен. Можем ли да вменим по законодателен път, фалиралият застраховател, да изплати вноските? Ние така сляпо следваме европейското законодателство, сякаш то е божествено. То обаче е изпълнено с кусури и накара англичаните да излязат от ЕС“, подчерта Цонев.

„КФН е предприела всичко необходимо по казуса. Вината сега се поема по морални съображения. Конят беше зад каруцата вчера, а ние едва днес се запознаваме с фактите. Не трябваше да бъде така. Наше задължение е да вървим преди събитията, а не след тях. Оттук нататък ще се противопоставим на всеки опит да се вмени вина на регулатора“, уверяват от ДПС.

Той предупреди, че нещата, които се случват по застраховката "Зелена карта" много скоро ще се случи същото и трябва да се вземат мерки. По думите му там се източват стотици хиляди лева на потребителите.


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1837 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.08.21 | 16:37

3
Ватници, защо мълчите за тези мюсюлмански провокации?! О да, сега разбирам защо, първо защото ДПС са ваши естествени коалиционни партньори и второ днес в Москва в най-голямата джамия в Европа Путин празнува с приятелите си мюсюлмани Байрам
Умник Гюро

2018.08.21 | 15:12

2
Румен Гечев е лъжецът-престъпник, който с Жан Виденов през 1996-1997г. умори българския народ от глад и безпаричие. Фак офф, терорист-комунист!
Умник Гюро

2018.08.21 | 15:01

1
Не може България да дава пари за комунистическа пирамида, която е регистрирана в Юдейска Гърция. Който си иска откраднатите пари, да ходи и да съди масоните-юдеи в Гърция... както и техните първи приятели от БКП/БСП. Фак офф.

Добави коментар

Водещи новини