Борис Ячев: Ситуацията е стабилна в Патриотичния фронт, продължаваме напред (видео)

  • 27 юли 2018 09:00

  • 1235
  • 2
Борис Ячев: Ситуацията е стабилна в Патриотичния фронт, продължаваме напред (видео)
© Кадър БНТ

Ситуацията е стабилна в Патриотичния фронт. Не смятам, че се е случило нищо толкова скандално. Все пак в историята на парламента са се случвали далеч по-страшни неща. Така че продължаваме напред. Това заяви депутатът от ПФ Борис Ячев в сутрешния блок на БНТ, като добави още, че Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа е председател на тяхната парламентарна група и така ще остане занапред.

По въпроса на хората с увреждания Ячев каза, че проблемът не може да бъде решен на улицата и трябва да се предприемат необходимите сериозни мерки.

,,С приетата реформа в ТЕЛК бих казал, че до някаква степен се погрижихме за хората с увреждания. Вече тя е с по-модерен модел на функциониране'', посочи депутатът от ПФ.

От своя страна Александър Ненков от ПГ на ГЕРБ заяви, че по отношение на Закона за хората с увреждания трябва да бъде приет достатъчно компромисен вариант за всички заинтересовани страни, както и с участието на финансовия министър.

,,Нека все пак и социалният министър да събере всички мнения и визии по темата'', каза още по този въпрос народният представител.

,,Промяната в ставката на ДДС би била пагубна за приходите. А и в крайна сметка визията на БСП за бъдещето на България са само хубави пожелания, но без необходимите финанси да са налице'', коментира Ненков относно представената наскоро визия на БСП.

,,Между ГЕРБ и ОП всичко върви по план. Да, всеки има своето его, всеки лидер има своята визия, но в името на България трябва да продължим напред и да загърбим егоизма си'', добави още той.

Според Георги Свиленски от БСП вчерашното стълкновение в парламента беше недопустимо.

,,Това беше позор за българския парламент. Не може да се бият. Парламентът е място за спорове и дебати. В контекста на това не стана ясно какво точно работи българският парламент, какви закони се приемат'', каза Свиленски.

За хората за увреждания той посочи, че този проблем е изникнал на дневен ред в обществото и парламента заради усилията и разбирането на БСП.

,,Нещата, които са заложени във визията на БСП трябва да се случат, именно защото са хубави. Затова трябва през следващите 4-5 месеца да видим как могат да бъдат реализирани'', допълни народният представител.

Другият гост в студиото на Денят започва беше народният представител от ДПС Халил Летифов, който заяви, че формата на управление между ГЕРБ и ОП е порочна и добави още, че Европа винаги ще гледа на Балканите като бурето с барут, в което винаги ще има етническо разделение.

,,Работи се на парче и под обществен натиск. Държавата има своето социално задължение. Чашата е преляла, може би и и ние не сме имали онази социална чувствителност. Трябва да се разберем помежду си така, че да си свършим работата както трябва. Хората трябва да знаят, че имат закрилата на държавата'', заяви Летифов по отношение на Закона за хората с увреждания.

За визията на БСП Летифов посочи, че това трябва да е дебат за всички политически сили, защото е за доброто на България.

Кръстина Таскова от ПГ на Воля даде да се разбере, че партията ще защитава абсолютно всеки, срещу когото има насочена агресия.

,,След вчерашния инцидент се срамуваме, че сме част от този парламент. Това отвращава обществото'', коментира тя и припомни, че Воля е единствената партия, срещу която не е подаден нито един сигнал за корупция.

За майките на деца с увреждания Таскова обясни, че в никакъв случай не се работи по парче.

,,Законопроектът на Манолова беше изработен с участието на тези майки. Може би те няма да бъдат толкова агресивни, ако им дадем малко по-ясни послания'', завърши Кръстина Таскова.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1235 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
mesi

2018.11.13 | 17:43

2

летифов,бивш сервитьор.... от кога разбира от политика хаха

оле

2018.07.27 | 09:24

1
Тъпи , безпринципни мизерници!

Добави коментар

Водещи новини