Манолова бясна на социалното ведомство - само преписвали стари закони (снимки+видео)

  • 16 юли 2018 10:12

  • 3116
  • 6
Манолова бясна на социалното ведомство - само преписвали стари закони (снимки+видео)
© Булфото

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на обясни пред журналисти преди заседанието на работната група към МТСП, която изготвя проекта на Закон за хората с увреждания, че досега изработеният законопроект за хората с увреждания е имитация на реформа, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме ви, че омбудсманът внесе в парламента законопроект за личната помощ, който изработи съвместно с майки на деца с увреждания. Общественият посредник заяви подкрепата си и за другите два проекта - на Закон за хората с увреждания и на Закон за социалните услуги, и ще следи те да бъдат приети в разумни срокове от Народното събрание, каквото е и искането на хората с увреждания.

Днес Манолова обяви, че тя като омбудсман няма да бъде съучастник в правенето на такъв тип реформи.
„До този момент законопроектът е преписан на близо 70% от стария. Не фигурира никъде индивидуалният подход към всеки един човек с увреждания“, заяви тя.

 

„Отново средствата ще бъдат раздавани на калпак, а не според нуждите на хората“, каза Манолова.

Майките на деца с увреждания, които подкрепят омбудсмана обещаха, че ще започнат брутални протести в края на юли месец, ако законопроектът не бъде внесен в НС.

Десислава Станева
3116 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2018.07.16 | 12:08

1
другарката е много евтина актриса , имитираща дейност и съпричастност...., а си е на хранилка отвсякъде, така са болшевиките...

2018.07.16 | 17:49

6
а вие, меншевиките, как сте? Май трябва както преди сто години в Русия: бий белите, докато почервенеят; бий червените, докато побелеят... МОЛЯ, който не разбира за какво иде реч - ДА НЕ КОМЕНТИРА

2018.07.16 | 12:51

2
Социалният мутро-министър Бисер призна: "само аз ли съм виновен че се сме толкова бедни"? Не само ти, Бисере, цялата седесарска кал, която от костовисткия преврат до днес е на власт, също е виновна.

2018.07.16 | 17:42

5
ах. ти-...ибан кумунистически ТРОЛ!!!!!
Иво

2018.07.16 | 13:31

3
Абе не знам другарката как е, и на каква хранилка е, ама това което прави се харесва на хората, а на управляващите и опозицията не баш.

2018.07.16 | 17:38

4
Баце Иво, защо на хранилка? По тази логика - ти на чия хранилка си? Всички ли сме на ХРАНИЛКИ?! И затова ли сме толкова ... НЕДОХРАНЕН?!?!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини