Цветанов обяви какво постигна България по време на Председателството в областта на вътрешните работи (снимки)

  • 17 юли 2018 12:10

  • 619
  • 0
Цветанов обяви какво постигна България по време на Председателството в областта на вътрешните работи (снимки)
© ПП ГЕРБ

Убеден съм, че в триото България, Австрия и Румъния ще продължим ключовите приоритети в българското председателство като Западните Балкани. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на кръгла маса на тема „Постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

„Успяхме да постигнем един изключително добър резултат, да имаме пълен политически консенсус и да приемем процедурни правила, които дадоха възможност на постоянната група за парламентарен контрол да може да заседава и да осъществява необходимия контрол над Европол“, каза Цветанов. „Тук искам да подчертая, че беше приета и дългогодишната програма на Европол, което ни даде възможност да подкрепим усилията на службата и извеждането на приоритетите, да се комуникира и работи със Западните Балкани“, допълни Цветанов.

„Искам да поздравя министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 за успешното председателство и за важните досиета, в които се говореше за оперативната съвместимост на информационните системи, за подобренията, които бяха направени в някои от системите“, каза Цветанов.

По думите му така в Шенгенската информационна система ще има по-широк контрол. „Тук искам да споделя, че имаше няколко досиета, които бяха по тема убежище. Искам да благодаря и на Комисията за трафик на хора, защото когато говорим за миграционни потоци, нелегална миграция, няма как да не говорим и за трафика на хора. В немалката си част страната ни беше в една много неблагоприятна ситуация. В доклада на Държавния департамент на САЩ бяхме под постоянно наблюдение. От предприетите действия на българските институции заедно със законодателя, успяхме да изработим тези нормативни разпоредби, които да дадат подобряване на работата“, каза Цветанов. Според него така при последния доклад на Държания департамент да имаме и съответният резултат, че вече не сме не под особено наблюдение. „Имаме още дефицити, които са констатирани, но съм убеден, че в диалог с всички институции и с гражданското общество, ще можем да се справим и да подобрим своята работа“, каза Цветанов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
619 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини