Цветан Цветанов взе участие в осмата Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове във Вашингтон

  • 13 юли 2018 09:38

  • 1038
  • 2
Цветан Цветанов взе участие в осмата Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове във Вашингтон
©

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа взе участие в осмата Трансатлантическа конференция на мозъчните тръстове, която се проведе във Вашингтон. Организатори на форума са Международният републикански институт, институтът "Хъдсън" от Вашингтон и Центърът за европейски изследвания "Вилфред Мартенс".

Дневният ред на конференцията беше подчинен на срещата на НАТО в Брюксел и произтичащите от нея перспективи пред трансатлантическото сътрудничество. По време на панелната дискусия, в която участваха експерти от САЩ и Европа, бяха изведени основните елементи на съвременната среда за сигурност, като бе отчетено, че след приключването на Студената война заплахите към държавите-членки на НАТО не са изчезнали, а само са променени по характер.

В рамките на Трансатлантическата конференция на мозъчните тръстове бе отбелязано още, че откритите военни заплахи все още са налице, но те са допълнени от асиметрични заплахи. Тероризмът и насилственият екстремизъм са запазили своите нива на присъствие, а в някои случаи дори са се увеличили, но НАТО има уникалната роля  да предпазва демократичния свят от тези заплахи, утвърждавайки се като балансиращ фактор за сигурността на Европа и света.

 

Novini.bg
1038 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.14 | 07:31

2
А бе тия американци са много прости. Питам се, защо ли не поканиха я Нинова, я Йончева, ами Цветанов. Защо ли? Имат такова дар-слово, че чак могт да убедят света, че черното е бяло или обратнто, зависи от това, как ще им поставиш въпроса.
док

2018.07.13 | 09:53

1
На Цветанов са му напълнили задника с мозък. Ще се върне мноого умен.

Добави коментар

Водещи новини