Весела Лечева: Меркел дали знае, че българските пенсионери живеят със 100 евро?

  • 13 юли 2018 21:28

  • 17988
  • 31
Весела Лечева: Меркел дали знае, че българските пенсионери живеят със 100 евро?
© БНТ

БСП е готова да управлява. На 21 юли ще предложим нашата визия за управление на България, ще представим нашата визия за решение на проблемите в най-чувствителните сектори. Това каза в предаването Панорама по БНТ зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева.

Не само БСП критикува българското европредседателство. Ние работихме за едно успешно председателство. Трябва да отбележим обаче, че печелят онези страни, които имат силни граждански общества, свободни медии и силни партии, които са коректив на управляващите. Едно председателство не трябва да загърбва вътрешните проблеми и да успива опозицията. Ние сме най-бедната държава в Европейския съюз, много оценки ни сочат и като най-корумпираната държава, така че вотът на недоверие няма нищо общо с председателството, заяви Лечева.

Вярно е, че правителството работи за своя собствен авторитет и за авторитета на Борисов, но нашето желание беше да се работи за просперитета на България и да се наложат всички онези теми, които касаят българските граждани, като социалния стандарт, които имат страни като Франция и Германия, така че не могат да ни обвиняват за поведението ни. Искахме да бъдем една конструктивна опозиция, посочи социалистката.

Това управляващо мнозинство не може да зададе устойчив дневен ред, работещи решения също няма. Чух, че дневният ред е бил изключително динамичен, но в крайна сметка остават тежки проблеми. Не става "да ти се махнат от главата", трябва сериозни реформи в сектори като социалната политика. С години е отлагано решението на проблеми. Всичко това налага болезнени решения, в някои сектори трябва да се реже до кокал. Така трябва да се действа, особено в борбата с корупцията, подчерта зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

Бедността е най-големият проблем у нас. Меркел дали знае, че българските пенсионери живеят със 100 евро пенсия? Българските граждани искат да живеят достойно, като останалите европейци, не искат да са на дъното. А ние се отдалечаваме от предпоследните. Да погледнем само какъв растеж има в Румъния. С растежа у нас много трудно ще стигнем европейския стандарт, заяви Лечева.

По думите й управляващите нямат нито една успешно проведена реформа. Всяко правителство на ГЕРБ отлага реформите, каза още Весела Лечева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
17988 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар

2018.07.14 | 23:48

31
А как да живеят, след като заедно с ДПС и СДС обрахте и приватизирахте каквото можахте, в това число ти лично и шефката на партията ти. Парите на пенсионерите за в откраднатите от бас предприатия, а част от тяь в тоя гръцки къмпинг. Безкрайна наглост е точно ти да жалиш пенсионерите. Накарай червените барони и баронеси да съберат част от откраднатото и го дай на бедните.
Vuzmezdie

2018.07.14 | 15:46

30
Е, браво Веске!!!То бива, бива ама такава наглост и цинизъм като твоите не бива!Цитирам част от ТВОЯ СИРОМАШКИ СЪВМЕСТЕН ЖИВОТ С МАНОЛ ВЕЛЕВ - "преди покушението той /разбира съпруга й Манол Велев/ участва в близо 20 фирми и сдружения.Има строителен бизнес, притежава маршрутни линии в София и заведения, занимава се с тръговия с горива.Негова фирма държи казиното в хотел "Плиска", съдружник е и в Търговски център "Илиенци - 2".........
гого

2018.07.14 | 14:36

29
Веске , а българския народ знае ли за къмпинга , който притежаваш в Гърция , и от който дереш яки наеми ! Как го купи , я обясни на нещастниците български !!!!!
Рени

2018.07.14 | 12:49

28
Веске, как е Манол? А, Гоце? Милиарди направихте, а? Ти вместо да плачеш на чужд гроб-развържи кесията и дай поне по 100 лв. на всеки пенсионер. Тримата ограбихте милиарди от българите, по 1000 лв. на човек да дадеш-бълха ще те ухапе. Стига развързва само торбата с лъжи....време е да плащаш, алчна мръсницо!!!!!!!!!!!!!!!!!
делчо Вичев

2018.07.14 | 11:31

27
СМЪРТ НА ПАРТИЙНАТА МАФИЯ,,СВОБОДА НАНАРОДА''

2018.07.14 | 10:44

26
Колеги, прави сте. Още повече, че такова нещо като гражданско общество не съществува. Всичко е пари.

2018.07.14 | 08:46

25
А Ти другарко лЕЧЕВА, като знаеш с колко пеживява Българският пенсионер, какво направи за подобряването на живота му. Подкрепяш партията на г-жа Лъжа-приватизатор, на Г-н кИРИЛ дОБРЕВ, крадец и котрабандист на валута? Да изреждам ли още? Засрами се и си посипи главата с пепел, или и ти участваш в разграбването на държавата.
Странджата

2018.07.14 | 07:30

24
Веске с какви пари придоби хотела в Гърция?
1212

2018.07.14 | 07:29

23
А по времето на управлението на БСП живееха със 1000 евро. Ех, Лечева, Лечева.

2018.07.14 | 07:24

22
Вместо всички алени, да ревете и се жалвате ,колко сме бедни - заделете по 10% от имането си - всички до един.. Нали сте социална партия. И да видите - как живота на пенсионерите - ще се подреди драстично. Как така стана, всички комунисти - неприлично богати. С едната заплата ли се случи това...Вие сте долна крадлива и лъжлива пасмина...

Добави коментар

Водещи новини