Захариева: Направихме едно от най-добрите председателства за последните години, а БСП няма какво да кажат

  • 13 юли 2018 08:11

  • 2312
  • 2
Захариева: Направихме едно от най-добрите председателства за последните години, а БСП няма какво да кажат
©

Искам да поздравя министъра на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва и всички екипи, които работиха толкова усърдно. Вчера получихме ясна пътна карта, в която се казва, че изпълняваме всички условия и критерии. До една година ще влезем едновременно в банковия съюз и ERM 2. До 2022 година трябва да сме готови за членство в еврозоната. Това е много важно за българската икономика.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. "Никога не сме твърдели, че с влизането в еврозоната проблемите ни ще се решат с магическа пръчка, но е сигурно, че това ще доведе до повече чуждестранни инвестиции и ръст на икономиката. Няма конкретно обяснение защо още не сме член на Шенген. Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви в София, че шенгенското пространство трябва първо да се реформира и тогава да се приемат нови членове. Искам да обясня, че не може по време на европредседателството приоритет да е членството в Шенген. Това са процедури. Който твърди обратното, не разбира как функционират европейските институции. Не мога да се съглася с опозицията, че не сме поставили основните теми и въпроси. Те просто няма какво да кажат. Снощи се върнах от срещата на НАТО и всички там казаха, че това е едно от най-успешните председателства за последните години и го направиха напъслно искрено. От БСП говорят тези неща, защото наистина няма какаво друго да кажат", категорична беше тя.

"Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския никога не е казал, че ще изтегли САЩ от НАТО. Тръгнаха спекулации. Той говори за отделяне на 4% от БВП за отбрана, но ние му обяснихме, че това е невъзможно. 2% са напълно достатъчни. Не всичко е пари. Много по-важно е какво ще се правят и как ще се изразходват тези пари. Тук говорим за 2% от БВП за отбарана на държавата. Тези пари няма да отиват в НАТО. Това е много важно да се обясни и да се пдочертава. Всички отказахме тези 4%. В крайна сметка препотвърдихме решенията от 2014 година. Най-важната новина е, че Македония получи покана за членство в НАТО", разкри Захариева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2312 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Съдията

2018.07.13 | 09:08

2
Лъжите Ви просто нямат край! Тръмп Ви заповяда 4% и Вие се съгласихте! Това е истината! Всички сте васали на САЩ, нямате смелост да водите самостоятелна политика! Криете се зад "ценности" които никой не знае точно какви са! Било успешно председателството!? Какво точно означава това? Че мандата свърши?
АМИ

2018.07.13 | 08:54

1
НЕ ДУМАЙ,
ТА СЯ КВО ША ПРАЯТ АВСТРИЙЦИТЕ СЛЕД НАЗЕ?
СПУКАНА ИМ Е РАБОТАТА.

Добави коментар

Водещи новини