Цветанов проведе работна среща с бившия помощник секретар по вътрешна сигурност на САЩ Алън Бързин

  • 10 юли 2018 11:09

  • 1260
  • 4
Цветанов проведе работна среща с бившия помощник секретар по вътрешна сигурност на САЩ Алън Бързин
© ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа проведе работна среща във Вашингтон с бившия помощник секретар по вътрешна сигурност на САЩ в администрацията на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият - Алън Бързин. Той също така е бивш окръжен прокурор на Калифорния, а понастоящем е преподавател в университета "Харвард". За Алън Бързин може да се каже, че е един от архитектите на съвременната гранична сигурност на САЩ, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Успешната съвместна дейност между Бързин и Цветанов датира още от 2012 г., когато те стартираха въвеждането на системата за биометрични данни на България, като с този проект бяха положени основите на интегрираната система за гранична сигурност на страната ни.

По време на разговора си Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Алън Бързин обсъдиха различни аспекти на регионалната сигурност, като в т.ч. и необходимостта от още по-голямо увеличаване обмена на оперативна информация между правоохранителните и разузнавателните служби на държавите-съюзници в НАТО. Двете страни се обединиха около извода, че противодействието на „Ал Кайда“ и Ислямска държава е успешно най-вече поради добрите нива на обмен на оперативна информация. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и бившият помощник секретар по вътрешна сигурност на САЩ изразиха общото мнение, че добрата практика с обмяната на оперативна информация би дала отлични резултати, ако се приложи в противодействието на трафика на хора, контрабандата на стоки и наркотици и прането на пари. По време на разговора бе подчертано, че специално внимание трябва да се обърне и на противодействието на фалшивите новини и използването на социалните мрежи като хибридно оръжие.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа запозна американската страна с работата по Парламентарното измерение на Българското председателство, като беше обърнато специално внимание на приетата в София правно-нормативна рамка за парламентарен контрол върху дейността на Европол от страна на ЕП и националните парламенти. Цветанов отправи покана към Алън Бързин да посети България в удобно за него време до края на 2018 г., като поканата бе приета. „Ще се радвам да посетя една страна, която винаги е била пример за надежден партньор на Америка в Европа“, заяви Бързин.

Утре програмата на председателя на ПГ на ГЕРБ продължава със срещи в Конгреса на САЩ в рамките на Осмата трансатлантическа конференция. По време на форума ще бъдат обсъждани въпроси на двустранните отношенията ЕС - САЩ, влиянието на Брекзит върху САЩ и Европа и други въпроси от световния дневен ред.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1260 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.07.10 | 19:16

4
Радвам се само за това, че слепците са малко в сравнение с това, което се прави от БСП и Герб. От космоса се вижда деградацията на комунистите, и възхода на Герб.
ДО ГЮРО ТЪПАКА

2018.07.10 | 13:11

3
ПОМЕЧТАЙ СИ.МЕЧТИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ, ТЪПАКО.
Умник Гюро

2018.07.10 | 13:01

2
Сега бай Гюро да ви каже истинските проценти, без масонско-болшевишка намеса:
- ГЕРБ - 35%.
- Обединени Патриоти - 12%.
- ДПС - 6.5%.
- Други - 4.5%.
- БКП/БСП - Урановите мини на път за СИБИР с права лопата!!!

2018.07.10 | 11:40

1
ЦВЪЦКО Е ВНУК НА АКТИВНИ БОРЦИ,А СЕГА Е АМЕРИКАНСКИ ГЪЗОЛИЗЕЦ.ПРЕБОЯДИСАНА НОМЕНКЛАТУРА И НАГАЖДАЧ

Добави коментар

Водещи новини