Кирил Ананиев е на посещение в Румъния

  • 12 юли 2018 14:14

  • 1053
  • 0
Кирил Ананиев е на посещение в Румъния
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през е на двудневно работно посещение в Румъния. В рамките на визитата Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през разговаря с министрите на здравеопазването и вътрешните работи, както и с държавния секретар Раед Арафат, ръководител на Оперативния център за спешни ситуации, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Въпроси на двустранното сътрудничество, изпълнението и възможното актуализиране на Протокола за сътрудничество от 1996 г., координацията по въпросите на лекарствената политика и възобновяването на съвместната дейност на двете специализирани работни групи бяха във фокуса на срещата с министъра на здравеопазването на Румъния Сорина Пинтя. Двамата здравни министри обмениха и мнения по протичащата работа, свързана с евентуалните бъдещите промени в здравно-осигурителните модели в двете страни. От румънска страна бе отправена молба за споделяне на опита на страната ни от приключилото председателство на Съвета на ЕС, за което бе поет съответен ангажимент от министър Ананиев. От българска страна бе отправена покана към министър Пинтя да посети България.

По време на срещата с министъра на вътрешните работи Кармен Дан бяха обсъдени основно теми, свързани с функционирането на Оперативния център за спешни ситуации, като част от системата на МВР. Констатирано бе отличното сътрудничество между двете министерства.

Основен акцент в посещението беше представяне на структурата, организацията на работа и управлението на Оперативния център за спешни ситуации, който представлява успешен интегриран модел, включващ дейности по гражданска защита, спешна медицинска помощ, пожарна безопасност, действия при бедствия и аварии. На държавния секретар Раед Арафат бе връчен сребърният почетен знак на Министерството на здравеопазването на Република България.

На всички срещи на здравния министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през в Румъния бяха отправени поздравления за успешното провеждане на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. 

Визитата на министър Ананиев продължава с посещение на различните служби от Оперативния център за спешни ситуации и запознаване на българската делегация с натрупания опит от неговата дейност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1053 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини