Борисов ще участва в срещата на върха на инициативата "Берлински процес" в Лондон

  • 10 юли 2018 07:26

  • 1412
  • 4
Борисов ще участва в срещата на върха на инициативата "Берлински процес" в Лондон
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще участва в срещата на върха на инициативата „Берлински процес“ в Лондон. Това е петата ежегодна среща, която цели потвърждаване подкрепата за европейската перспектива на страните от Западните Балкани, съобщиха от правителствената пресслужба.

Държавните и правителствените ръководители на Великобритания, Австрия, България, Германия, Италия, Словения, Франция, Хърватия, Полша, Гърция, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Република Македония и Черна гора ще обсъдят развитието на транспортната, информационната и комуникационната инфраструктура, повишаването на икономическия ръст в региона, както и темите за сигурността и миграцията като важни елементи за стабилността.

България е поканена в Лондон като страна, която постави европейската перспектива на държавите от Западните Балкани във фокуса на своето Председателство на Съвета на ЕС и на Срещата на върха в София на 17 май.

В британската столица премиерът Борисов ще участва и в работен обяд с лидерите на страните, даван от министър-председателя на Великобритания Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. На него ще присъстват и представители на Европейската инвестиционна банка, на Европейската банка за възстановяване и развитие и на Съвета за регионално сътрудничество.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1412 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.07.10 | 12:02

4
ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ПРЕДАВАНЕ ЕВРОДИКОВ ТАЗИ ВЕЧЕР И ВИЖТЕ КЪЩАТА ,КОЯТО БОКО Е КУПИЛ НА ПРИЯТЕЛКАТА СИ -МИС БИКИНИ 2006г.КЪЩАТА Е В БАРСЕЛОНА И Е ЗА 3 МИЛИОНА ЕВРО.

2018.07.10 | 11:59

3
В ИНТЕРВЮ СОФИЯНСКИ ЗАЯВИ ,ЧЕ ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е ЧЛЕНУВАЛ В БКП.ПРЕБОЯДИСАНА НОМЕНКЛАТУРА.

2018.07.10 | 11:58

2
В ИМТЕРВЮ СОФИЯНСКИ ЗАЯВИ ,ЧЕ ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е ЧЛЕНУВАЛ В БКП.ПРЕБОЯДИСАНА НОМЕНКЛАТУРА.
Умник Гюро

2018.07.10 | 10:06

1
Даже и Мишо Миков скочи на лидерката, Курнелия Решетникова! Комунистически престъпници!

Добави коментар

Водещи новини