Бойко Борисов подкрепя позицията на Китай за силна и единна Европа

  • 07 юли 2018 14:12

  • 2704
  • 5
Бойко Борисов подкрепя позицията на Китай за силна и единна Европа
© Facebook

Аплодирам позицията на председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян, че той и Китай са за силна и единна Европа със спазвате на правилата и на законите и на европейските практики, каза пред журналисти днес в НДК премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на Срещата на върха "16 плюс 1". В срещата участват премиери от Централна и Източна Европа и китайска делегация, начело със Ли Къцян.

Така не само опровергаваме твърденията, че форматът "16 плюс 1" разделя Европа но даваме ясна гаранция, че можем да ползваме възможностите на Китай като пазар, за високи технологии и туристи. Китай може да бъде истински равноправен партньор във време когато светът се тресе от търговски войни, санкции и ембарго във всички направления, каза Борисов. Това е рядък шанс да се даде тласък на сътрудничеството между Европа и Китай, посочи той.

 

На нашите критици мога да кажа, че ще спазваме правилата на ЕС в пълен обем между страните във формата "16 плюс 1". За тази цел се създава и Глобалния партньорски център, който да подпомага бизнеса за спазването на тези правила.
Срещите в инициативата "16 плюс 1" ще продължат. През септември ще има среща в Пловдив на инициатива за местата власт, съобщи Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Радвам се, че имаме пробив като сложихме темата европерспективата за Западните Балкани, каза Борисов. Канцлерът на Австрия Себастиан Курц също има представил на срещата. Тук са представители на ЕБВР, както и министъра на транспорта на Гърция. които са наблюдатели, но не трябва да изключваме никой когато говорим за Балканите, защото ние трябва да сме единни, защото само така сме голяма сила, подчерта българският премиер.

Знаете, че има много проблеми в изкупуването и дотирането на тютюна у нас, каза Борисов обръщайки се към българските медии. Именно затова сме говорили, ако трябва Китай да даде свои сортове, които могат да се гледат в България. Опитваме се да направим така, че да има изкупуване тютюна на българските производители в смесените райони, каза Борисов.

 

Последвайте канала на

БТА
2704 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2018.07.08 | 10:23

5
В ИНТЕРВЮ СОФИЯНСКИ ЗАЯВИ,ЧЕ ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Е ЧЛЕНУВАЛ В БКП.ПРЕБОЯДИСАНА НОМЕНКЛАТУРА
Полковника

2018.07.07 | 14:42

1
Нас ни интерасува кога мафията ще спре да знае всичко, за нас и да изнудват семействата ни?

И кога ще има доживотни присъди, че нещо много си повярваха?

И точно Китай ли трябва да е спонсор на силовите групировки в случая?
Опорен полов оргън

2018.07.07 | 14:52

4
а ма той мача в сочи ли ще е днеска
опорна то4ка

2018.07.07 | 14:48

2
По принцип Кремъл спонсорира мафиотите по света

2018.07.07 | 14:50

3
16 плюс 1, минус 1, май ще е най добрен

Добави коментар

Водещи новини