Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия (видео)

  • 04 юли 2018 18:53

  • 1337
  • 0
Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия (видео)
© Министерски съвет

Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между премиерите на България, Гърция и Румъния - Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли и Виорика Дънчила, както и президента на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., предаде репортер на Novini.bg.

Основен фокус на разговорите ще бъде ускоряването на реализацията на съвместните транспортни и инфраструктурни проекти. Четиримата лидери ще разговарят още и за задълбочаването на регионалната стабилност. Припомняме, това е четвъртата поредна среща в този формат. Първият Съвет за сътрудничество между лидерите на четирите държави се проведе в резиденция „Евксиноград“, а неин домакин беше министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Последваха срещи в Белград и Букурещ, а днес и в Солун, където домакин е гръцкият премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли.

Министрите на транспорта на четирите страни провеждат паралелна среща в Солун, на която ще обсъдят задълбочаването на сътрудничеството за изпълнение на пътни и железопътни връзки. От Българска страна участва министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1337 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини