Румяна Коларова: Българското европредседателство беше успешно

  • 02 юли 2018 10:02

  • 1469
  • 3
Румяна Коларова: Българското европредседателство беше успешно
© Bulgaria on air

Нямаше социологическа агенция, която да не потвърди, че е успешно. Дори процентите бяха в съотношение 65 към 20, че председателството на България завърши с успех.

Това заяви политологът Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски в сутрешния блок на Bulgaria on air.

,,Успехът на България начело на Съвета на ЕС може да се сравни с успеха на националния отбор по футбол през 1994 г.'', посочи тя.

Коларова допълни още, че това също така е успех, който трябва да бъде оценяван на фона на вътрешнополитическите проблеми в страната, както и на фона на политическата ситуация в Европа.

По отношение на БСП политологът заяви, че е разочарована от действията на БСП, защото партията се е приплъзнала по десния консерватизъм по всички ключови теми, настоявайки за постоянни и популистки реформи от типа ,,рязане на живо месо''.

,,Вторият вот на недоверие беше пълно фиаско, нямаше никакъв качествен парламентарен дебат'', обобщи накратко Коларова.

Другият гост в студиото Харалан Александров също се присъедини към мнението, че България направи най-доброто, на което бе способна във връзка с Европредседателството си.

Според него Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г вече говори с повече самочувствие на европейските срещи, а самата ни страна се намира в по-добра позиция, отколкото преди Европредседателството.

,,Нямаше никакви издънки, макар доста хора да очакваха такива'', заяви категорично Александров.

За вота на недоверие той обясни, че това е начин на опозицията да покаже, че я има на картата, а самата партия е изпаднала в регрес и по този начин се създава усещането за безалтернативност.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1469 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тоест

2018.07.02 | 14:15

3
ДА МУ МИСЛЯТ АВСТРИЙЦИТЕ-ЧАКА ГИ НЕУСПЕШНО
ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО-ХА-ХА.

2018.07.02 | 10:34

1
bravo sluga kolarova no e vajno mnenieto na evropa a ne na podlogi kato teb

2018.07.02 | 11:28

2
Така е, и другарката Нинова мисли като вас.

Добави коментар

Водещи новини