Лиляна Павлова: България няма да спре работата с евроинтеграцията на страните от Западните Балкани

  • 01 юли 2018 14:27

  • 2526
  • 9
Лиляна Павлова: България няма да спре работата с евроинтеграцията на страните от Западните Балкани
© Булфото (архив)

Оттук нататък България трябва много по-твърдо да защитава своите позиции в областта на кохезионната политика, миграцията, бюджета. Това каза министърът за българското европредседателството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, което в събота символично беше предадено на Австрия, в предаването "Неделя 150" по БНР. Тя заяви, че България няма да спре работата с евроинтеграцията на страните от Западните Балкани.

"Охранявайки по един безпрецедентно добър начин външната граница на ЕС, ние ще трябва да продължим да работим за спиране на нелегалния трафик. За всички тези мерки, за които и сега лидерите се договориха за предприемане на връщане в страните от произход на тези, които са заловени - и нелегални мигранти и тези икономически мигранти, които се възползват от вълната. Ако искаме Балканите да се интегрират и това е част от Софийската декларация, която бе приета на срещата на върха тук в София, трябва институционална реформа, налагане върховенството на закона и проекти, свързани с подкрепа реформи на институциите", каза още министърът.

Павлова добави: В кохезионната политика за нас е важно да удържим предложението за увеличение бюджета за България. Намалението на бюджета в селскостопанската политика за България е в 0,0 процента, което е страхотно. Сега трябва да го удържим. Увеличението на парите, които България ще има възможност да получи по линия на миграционната политика, защото сме външна граница, е много голямо. Ние също много добре трябва да обосновем точно темата по новия подход и новата философия в опазването на външните граници.

На въпрос с какво ще се занимава след края на българското европредседателство Павлова отговори, че за нея не е самоцел да бъде министър, но не изключи възможността да продължи професионалния си път на европейски терен.

 

Валери Зайцев
2526 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2018.07.01 | 21:57

9
ТРИЖДИ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ БОКЛУЦИ ОТ ШАЙКАТА.
Дуци

2018.07.01 | 20:29

8
КАКВА РАБОТА БЕ ЛИЛЕ , НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪБЕРЕШ В СТОЛА НА СТУДИОТО ДЕТО ТЕ КАНЯТ ДА БЪЛВАШ ЛЪЖИ ТЛЪСТИ, КАТО ТЕБ

2018.07.01 | 19:37

7
мамка ти, комунистическо отроче тлъсто!!!

2018.07.01 | 18:10

6
Алоооооооо Лилееееееееее коя е България че да определя кой да влезе в Европейският съюз? България няма думата поради простата причина че почти не внасяме никакви пари в европейската каса а Рапончо само цоца правилата определят тези които плащат.Вече си имат една Африканска държава наречене България за какво са им други Африкански това че са ви платитили за лобизъм е отделен въпрос.
Роб на влаЗта

2018.07.01 | 17:30

5
Цуцкай си душичко.Дотук се видя какъв успех имате....
По-изпечен българин тегли 15000лв.и на първо дете -нищо...на второ -заема 50%...и на трето заема -нулиран...
И вече Койчо е интегриран...
АБфК

2018.07.01 | 16:36

4
Е бре ,на червен дядо унуката,много пълна с експертиза.
Кукув

2018.07.01 | 16:36

3
Трябва да е обратното. Но някой БГ политици обичат Да УСВОЯВАТ ПАРИЦИТЕ НА ЗАПАДНЯЦИ ДАНАКОЗАПЛАТАДЖЙИ. И ПРАВЯТ РАЗНИ ПРИОМИ УЖ СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА БАЛКАН. СТРАНИ. КАЗВА СЕ ПУНТА МАРА. КОЙ ЗНАЕ КАКВО ЛИ СИ ВИКАТ ТЕЗ БГ ПОЛИТИЦИ И ВСИЧНИ ДАЛАВЕРАДЖЙИ УПРАВНИЦИ КО ШИ ПРАЙМ КАТО СПРЪТ ЕВРО ДОНОРСТВОТО ЗА БГ. ТИЯ ЗАПАДНЯЦИ СА ГОЛЕМИ ГЛУПАЦИ.
Свинетка Павлова

2018.07.01 | 15:56

2
Голяма мазна гнусотия!
naco

2018.07.01 | 15:24

1
Че КАК ще спре България да "работи" по тази пуста евроинтеграция,та нали другарката Винеткова трябва някъде да "работи" ,да трупа СТАЖ за ПЕНСИЯ!? Какво от това,че ПЕНСИИТЕ били 100 евро,а ЗАПЛАТИТЕ 250 евро,ВАЖНОТО е,Винеткова да е пред ПРОЖЕКТОРИТЕ и да СИПЕ БИСЕРИ,ХВАЛЕБСТВИЯ,защото както гласи една......."умря циганката дето ни хвалеше"!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини