Лиляна Павлова: Искаме ЕС да остане единен и солидарен

  • 28 юни 2018 12:54

  • 1204
  • 0
Лиляна Павлова: Искаме ЕС да остане единен и солидарен
©

Когато започнахме да подготвяме нашата страна за председателство, ние решихме нашият приоритет да бъде Западните Балкани. Някои попитаха Защо? Но ние решихме, че това много важен въпрос и за Балканите, и за Европейския съюз. Това каза министърът, отговорен за българското председателство на Съвета на Европейския съюз в централата на Европейската народна партия (ЕНП) в Брюксел Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, предаде репортер на novini.bg.

По думите на вицепремиера в третия кабинет на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г този приоритет бе важен заради т.нар. Балкански маршрут на имигрантите (Гърция, Македония, Сърбия, Унгария и други страни от Европейския съюз). Тя също посочи, че председателството ни е предложило промени в общоевропейската рамка за имиграция, които са важни за политиката на блока.

Павлова поясни, че предложенията на България не са свързани с изграждането на граници в блока, а с опазване на външните граници на ЕС. Благодарение на нашата политика в момента напливът от нелегални имигранти от Турция е нулев, посочи още Павлова.

Ние продължихме започнатото от естонското председателство дигитализаране на Европа, посочи още Павлова и допълни, че в Брюксел са били внесени 13 предложения в тази област.

Ние успяхме да промотираме мотива на нашата държава Съединението прави силата, защото смятаме, че ЕС трябва да остане единен и солидарен. Ние искаме Европа да бъде единна, каза още министър Павлова.

Аз съм много щастлива, че Австрия, която поеме председателството на ЕС за следващите шест месеца, ще продължи нашите усилия за приемането на Западните Балкани в блока. Ние ще продължим да работим в това отношение и с Австрия, и с Хърватия, заключи тя. 

Валери Зайцев
1204 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини