Цветан Цветанов: В сектор "Сигурност" има проблеми, но има и системен подход за решаването им

  • 24 юни 2018 20:53

  • 4521
  • 3
Цветан Цветанов: В сектор "Сигурност" има проблеми, но има и системен подход за решаването им
© Булфото (архив)

Залавянето на избягалия затворник в Ловеч не олекотява темата за внесения от БСП вот на недоверие към правителството по темата "Сигурност". Това заяви пред БНР депутатът от БСП Елена Йончева.

Тя посочи убийствата от последната година, телефонните измами и престъпността в малките населени места като основни проблеми, с които управляващите не могат да се правят: "Бягството от затвора – това е само видимата страна. Това е видимата страна на целия провал в системата на вътрешна сигурност. В България има над 1000 души, осъдени с влезли в сила присъди – те вместо да са в затворите, се намират сред нас. Никой не може да ни каже защо тези хора не са в затвора. Проблемите са хронични. Не става дума за двама или трима избягали от затворите и един, който вчера е върнат. Вижте какво се случва в България – агресия, побои, престъпни набези над цели села и убийства. Това се случва всекидневно пред очите на българските граждани. Това е проблем за всеки българин. Това са аргументи не на леви или десни сили".

Йончева посочи, че 75% от обирите по домовете не са разкрити, 85% от телефонните измами също. По думите й полицаите в България не намират никакъв стимул за работа.

В сектор "Сигурност" има проблеми, но има и системен подход за тяхното решаване, заяви от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той обясни какво е направила държавата през последната година за сигурността на хората: "От май 2017 г. до май 2018 г. са назначени по направление на дейност полиция 1765 служители. Понеже в техните мотиви се говори за прекратени служебни правоотношения на над 2000 човека, аз ще кажа, че по направление на дейност полиция те са само 613. Това, което се излага в мотивите за неизпълнение на обещания за полицай във всяко населено място – за една година можем да отчетем, че са изградени 630 мобилни екипа за опазване на обществения ред за всички областни дирекции".

Цветанов отчете, че ГДБОП е възстановила доверието с европейските и евроатлантическите ни партньори. Вече имаме една висока оценка от съвместната ни работа, добави той.

Йончева отправи и обвинения във връзка със Закона за частната охранителна дейност. Цветанов отговори, че с този закон не е променено нищо, а е дадена възможност за координация и получаване на информация от охранителните фирми, където те имат обекти.

"Светът е коренно променен. Не всичко се управлява от държавата, а много от дейностите вече са в частни ръце и това е по целия свят. Когато държавата трябва да изпълни своите задължения, тя трябва да бъде в диалог и да има възможност да разчита на всички структури", коментира Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4521 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.06.25 | 08:00

3
СИН НА СЛУЖИТЕЛ ОТ УБО,ВНУК НА АКТИВНИ БОРЦИ.ПОРАДИ ТЕЗИ ПРИЧИНИ Е ПРИЕТ БЕЗ ИЗПИТ В НСА.АМАН ОТ ПРЕБОЯДИСАНИ НОМЕНКЛАТУРИ.

2018.06.25 | 07:59

2
Не заслужаваш даже човек да ти се изплюе в лицето ! Мазен путьо !

2018.06.25 | 07:59

1
МАЛОУМИЯТ ФИЗКУЛТУРНИК ИМА СИСТЕМЕН ПОДХОД ЗА КУПУВАНЕ И МАНИПУЛИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини