Иван Костов: Имаше твърде много самореклама покрай бедствието в с. Бисер

  • 10 февруари 2012 08:17

  • 4016
  • 17
Иван Костов: Имаше твърде много самореклама покрай бедствието в с. Бисер
© Булфото

След наводнението в с. Бисер трябва да се помисли как да се помогне на хората да възстановят имуществото си. Те трябва да презимуват някъде, както и държавата трябва да ги компенсира финансово.

Това каза в сутрешния блок на ТВ7 лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

По думите му, покрай раздаването на помощите е имало твърде много самореклама от страна на правителството.

Той каза, че Синята коалиция няма да отделя пари от партийната си субсидия за бедстващите, тъй като законът не го позволява, но ще организират събиране на средства от членовете и симпатизантите си. "Не трябва да се бърза да се обявяват виновници за случилото, както управляващите направиха с кмета на Харманли. Ако говорим за отговорности, проблемът е друг. В България вече много често стават наводнения при всеки по-голям валеж", добави Костов. Той каза, че сините още през 1999 г. са повдигнали въпроса за управление на водите и са предупредили за риск от бедствия, подобни на това в с. Бисер, но медиите са им се присмели. "Никой след нас не продължи тази политика, а проблемът трябваше да бъде решен окончателно с последователни усилия. С идването на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица започна нещо като рестарт на старата система. Ако още тогава бяхме разрешили водния проблем, щяхме да сме на средноевропейско ниво по организация. Вижте Германия как се справя, как Турция организирано действа, евакуира бързо хората", каза още Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

По темата с убийството на Мирослава Николова от Перник лидерът на ДСБ каза, че не е доволен от становището на прокуратурата, че задържаният за убийството на момичето Стойчо Стоев-Чочо се е самоубил и че становището е прибързано. Костов посочи, че все още се съмнява дали убийството на Мирослава и самоубийството на Чочо не са заради прикриване на престъпен бизнес в Перник, каквато версия се коментира в общественото пространство. "Хората в  Перник казват, че Стойчо е бил агент на МВР, не аз. Бащата на Стоев казва, че той е знаел нещо, с което заплашвал разследващите, така че трябва да се имат предвид най-тежките въпроси. Ако Стойчо е сътрудничил на полицията, това ще е много лош щрих, защото допълва картината", заяви съпредседателят на Синята коалиция.

След думите на водещия Николай Бареков, че много хора сътрудничат на полицията, Костов посочи, че между сътрудничество и сътрудничество има разлика. "Какво сътрудничество е това, да покрива участието на МВР в канал за наркотици", попита реторично той.

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - се обяви за създаване на алтернативна комисия за разследване на убийството на Мирослава Николова и каза, че официалната версия за смъртта на момичето му изглежда налудничава, защото не може да си обясни как ще се иска откуп от някой, който не е пряк роднина на момичето.

Според лидера на ДСБ,  България е енергийно несигурна страна. "Енергийната политика трябва да се води в модерна държава през доминантата на националната сигурност. Не може да се злоупотребява с нея, защото по всяко време могат да ви намалят доставките на газ", добави той.

От Синята коалиция са предложили на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да свика Консултативния съвет по национална сигурност по темата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4016 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Бял Полуовес

2012.02.15 | 13:59

17
До 2001 година бяха на власт и не е трябвало да "повдигат" въпроса ,а да го решават.По същия начин повдигнаха въпроса за досиетата,но не го решиха.Колкото до парите,Костов взима,но не дава.
6999

2012.02.15 | 13:58

16
Злодеят а и лошия политик не би трябвало да коментира доброто дело,и помагането на хората по този начин,подкрепям по-долния коментар,бяха на власт,ей този айдук и четата му.ВИДЯХМЕ ГИ,МЕРСИ,НИКОГА ПОВЕЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК ИВАН КОСТОВ НА ВЛАСТ.Това правителство си върши работата много по-добре от предходните.
иво- рз

2012.02.15 | 13:57

15
ГАДЕН МРЪСНИК. МНОГО СЕ НАДЯВАМ В СЛЕДВАЩИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА ГО НЯМА ТОЙ И ВСИЧКИТЕ МУЦУНИ ОТ НЕОСЪЩЕСТВЕНИЯТ ПРЕХОД.
джъдж

2012.02.15 | 13:57

14
Горе - долу Костов е казал : трябва да помогнем на пострадалите от бедствието ,ама ние от нашите пари не даваме - така че пак ние ще помогнем /ама с вашите пари/. има една приказка " С чужда пита - помен прави." ПП. Не е вярно , че "Закона за държавното субсидиране на политическите партии" ,не позволява да се дарят пари от субсидията на "Синята коалиция" - в същия никъде не е посочено ,че част от средствата не могат да бъдат използвани за целеви дарения. Просто - Костов/Мартинчо - не искат да дарят пукнат лев. В Библията пише - : "ПО ДЕЛАТА ИМ ,ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ".

2012.02.15 | 13:56

11
МНОГО СТЕ ПРОСТИ - ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ КОСТОВ - ПАРИ САМО ВЗИМА /КОЙ ГО Е ВИДЯЛ ДА ДАВА/
Даниела

2012.02.15 | 13:54

8
Разликата между популизма на ГЕРБ(които даряват от държавна субсидия, и то са си я избили с тази на депутатите , които преминаха от редовете на Атака) , а ДСБ ще събира ЛИЧНИ средства от членовете и симпатизантите.защо милионерите Борисов и Плевнелие на дарят лични средства?
Харлампи

2012.02.15 | 13:57

13
Сподвижника (Гаргамел) на "цар" Киро раздава отсенки на правителството. Това е типична "мургава" наглост. За съжаление още има сини талибани които вярват на шефа на катуна.
Стефан

2012.02.15 | 13:56

12
Скрийте се ве, плювалници! Ако ГЕРБ си бяха свършили работата, нямаше да се стигне въобще до скъсване на дигата! Искам да им прочетете внимателно "предизборната програма". Сега се опитват да впечатлят народа с евтиния си популизъм. Как не ги е срам, некадърници такива!
В отговор на Коментар #4 СТЕВЧО-ГЛУПАКА

2012.02.12 | 11:13

3
...и в предизборната им платформа пише че ще оправят язовирите? ;-)чечо излагаш се ;-)

2012.02.15 | 13:55

10
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си
Н

2012.02.15 | 13:55

9
Той каза, че сините още през 1999 г. са повдигнали въпроса за управление на водите и са предупредили за риск от бедствия, подобни на това в с. Бисер, но медиите са им се присмели. бачо Иване точно тогава ти беше на власт защо нищо не направи по въпроса, защо само го повдигнахте а не взехте решения
Даниела

2012.02.15 | 13:54

7
И от членовете, важното е, че не са откраднати от субсидията на АТАКА! Голяма благотворителност проявиха ГЕРБ!
Даниела

2012.02.15 | 13:53

6
Чл. 29. (1) (Предишен текст на чл. 29 - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) Политическите партии разходват средствата си за подготовка и участие в избори, за осигуряване работата на партийните структури, за организационни разходи по провеждане на мероприятия и за други присъщи за дейността на партията разходи. ТОВА Е , НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ ДАРЕНИЯ
джъдж

2012.02.12 | 11:12

2
Даниела , аз съм юрист /мисля ,че си го заподозряла вече/ ,попитах - къде закона разпорежда НЕВЪЗМОЖНОСТ за разходване на субсидираните пари за благотворителни цели ? Т.е. ,ако искаме да отделим част от субсидията с цел - подпомагане на бедстващите хора в с. Бисер - спокойно можем да заприходим разхода ,като : "организационни разходи по провеждане на мероприятия" а самият акт на дарение можем да наименуваме : "предизборно мероприятие" /разбира се има, и много други варианти/. Ако човек има желание да стори добро - винаги ще намери начин ! Ама ,когато няма желание ...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини