Глобите за шума да скочат двойно, иска Валери Симеонов

  • 13 юни 2018 14:57

  • 2764
  • 1
Глобите за шума да скочат двойно, иска Валери Симеонов
© Булфото (архив)

Предлагаме санкциите за шума да се увеличат двойно, а контролът на обектите да се извършва само и единствено от МВР. Това каза вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 по време на заседание на Комисията по икономическа политика и туризъм във връзка със законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда.

Подчертавам въпроса за съществуващите вече заведения – за тях не въвеждаме нов режим, който да утежнява тяхната дейност. За тях се предвижда режим на проверка и замерване само в случай на подаване на сигнал, уточни Симеонов.

Въвеждат се конкретни забрани за шумозамърсяване в периода 23.00 и 8.00 часа, а сега действащият закон е до 7.00 часа. С други думи, в този период се предвижда забрана на каквото и да е озвучаване от обекти и транспортни средства. Като всички тези ограничения не се отнасят за обществени мероприятия. Много се спекулира, че едва ли не рок фестивалът нямало да може да бъде проведен. Нищо такова, това става със заповед на кмета, посочи вицепремиерът.

Като трета група промени Симеонов посочи тези, които са свързани с контрола върху спазването на закона. Контролът е разделен на две – по един начин е той за периода 23.00 и 8.00 часа и по друг за часовете, в които озвучаването е разрешено. За втората група нямаме никакви промени. По първата група – часовете, когато е забранено озвучаването, контролът е само и единствено от МВР, каза още той и припомни, че сега са с контрола са ангажирани и представители на Регионалната здравна инспекция. Четвъртата група промени е свързана със санкциите – те се увеличават близо два пъти, тъй като практиката показва, че санкция от 100-200 лева няма никакъв ефект, коментира вицепремиерът, цитиран от "Фокус".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2764 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.13 | 18:17

1
Когато се държиш като селски пъдар няма как да не ти се смеят и малките деца. А този рева рева от СКАТ ТВ и сега продължава да реве от парламента. А насреща един въздух под налягане! Това го има от десетилетия а сега мара се сетила да се побаря!

Добави коментар

Водещи новини