Борисов: Спазвам много стриктно и точно коалиционното споразумение (видео)

  • 14 декември 2017 19:16

  • 4853
  • 6
Борисов: Спазвам много стриктно и точно коалиционното споразумение (видео)
© Facebook

Отнасям се с уважение към моите заместници, имаме коалицинно споразумение и го спазвам много стриктно и точно. Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред журналисти в Брюксел. Коментарът му е по повод днешни изявления на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, свързани с промяна на концесионния договор за ски-зоната в Банско.

„На миналото заседание на Министерския съвет за въпросната тема, която явно го е разсърдила - не считам, че най-важната за МОСВ тема, която се влачи от 2001 г., трябва да се разглежда в отсъствието на министъра, посочи премиерът.

„Второ, не считам, че концесията трябва да се удължава, преди да имаме план за управление на Пирин, а той изтича след няколко дни. Едва когато имаме план за управление, ще разгледаме въпросната концесия“, поясни Борисов.

„Факт е, че тази концесия много правителства от 2001 г., включително президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на със служебното правителство, се опита, но бързо се дръпна от тази тема, защото има още тогава фактическа грешка при подписването на концесията. Пожелах всичко това да се разгледа, за да не се създава обществено настроение срещу правителството, че обслужваме нечий интерес. Всичко е в рамките на правилата, по които се води Министерски съвет, заяви премиерът. По неговите думи, за да няма никакви спекулации, той е изразил готовност да внесе точка в подкрепа на втори лифт в Банско, но в плана за управление и концесията не става въпрос за втори лифт“.

На въпрос за стабилността на управляващата коалиция Борисов заяви, че "по-стабилна няма как да е".

Припомняме, че по-рано днес Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 каза: „Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерски съвет. Всичко е възможно да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат и папкат, и искат да си начешат егото!“, заяви Симеонов в интервю за BIT. Вицепремиерът добави: „Не искам да го виждам след това изработване, което направи“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4853 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.12.15 | 13:20

6
Само малко да мръднат така наречените ОП и край с вас .
име

2017.12.15 | 11:18

5
.... и къде отиват герберите? - стават хербарии в сараите . честитутка на гебра.
опорна точка

2017.12.15 | 10:45

4
Да се внушава:" Борисов иска да се нагуши от концесията"! Заиграйте тролчета изроди мои!!

2017.12.15 | 00:10

1
тъпа си ма опорна точко

2017.12.15 | 10:43

3
Кого плаши Валерко-винкела? Мърши националистически, те са най-долната част от българското общество.
Каро

2017.12.15 | 10:43

2
Чения шут да си трае, че и тоалетни няма да му дадът да открива следващия път. Марешки само чака някой да освободи место в управлението.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини