Каракачанов: ЕС прецаква българските превозвачи, трябва да втвърдим тона

  • 04 юни 2018 08:29

  • 5116
  • 8
Каракачанов: ЕС прецаква българските превозвачи, трябва да втвърдим тона
© Нова телевизия

България трябва да втвърди тона по отношение на проблема с превозвачите. С действията си Европейският съюз прецаква този бизнес у нас. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Крайно време е да излезем от тази приспивна песен, че в Европа ни третират като равни. Без абсолютно никакво основание ни принудиха да закрием първите четири реактори на АЕЦ "Козлодуй". Фаза две – може да участваме в "Северен поток 2", а в "Южен поток" не може. Тук става въпрос за оборот на българските фирми от 14 млн. лв. годишно. В бюджета на България това е третото перо след енергетиката и туризма. И никой не го интересува това. Крайно време е да излезем от този дълбок сън. Ако ние продължаваме да се държим мило и любезно, и разбиращо, и да ги молим, няма да стане. Световната история не познава случай голяма и силна държава да се е трогнала от воплите и от интересите на по-малка държава, освен ако няма интерес за нещо друго, заяви Каракачанов.

Руското правителство подкрепя българските превозвачи. Те си плащат данъците в България и хранят над 100 000 души. Целта е много проста – тези 14 млн. лева да отидат в джобовете на някои други външни компании. Когато тези български компании фалират, тези шофьори ще останат на улицата. Всъщност, няма да останат на улицата. Тези международни компании ще се опитат да ги пренаемат и така още няколко десетки хиляди българи ще се преселят от България в чужбина. А това не е добре за България, категоричен беше вицепремиерът.

По думите му България има интерес от развиване на отношенията си с Русия. Трябва да съживим отношенията си. Това не налага промяна на приоритетите ни – България е член на НАТО и на Европейския съюз, посочи Каракачанов.

Голямата опасност за националната сигурност на страната не е от Русия, а се нарича ислямски радикализъм и фундаментализъм. Сблъсък между два големи военно-политически блока не вярвам да има, добави той.

Той коментира и искането на лидера на "Воля" Веселин Марешки да бъде наложен мораториум върху разходите за модернизация на армията. Доктор по международни отношения съм, не по психитария, но на всички подобни хора могат да препоръчам съответното психиатрично лечение във ВМА. Това е глупав популизъм. Армията трябва да бъде модернизирана. Ще припомня поговорката "Народ, който иска не храни своята армия, ще храни чужда". Модернизацията на армията е част от управленската програма на правителството, заяви министърът на отбраната.

Армията си върши работата, но не можем заради евтин популизъм да загърбваме проблемите й. Вдигаме авиацията във въздуха, въпросът е, че тя има още десетина години живот. А покупката на самолети не е като да влезеш в аптека и да си купиш хапчета – от сключването на договора до излитането на тази техника минават 2-3 години. Няма за кога да чакаме повече. Същото е и състоянието във флота. Не можеш да говориш за сигурност и да казваш "Няма да харча пари, но искам сигурност". Няма развита държава без модерна армия, каза още Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5116 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2018.06.04 | 10:54

5
ОПИТИТЕ ДА СЕ ОСИГУРЯТ ПО-ДОБРИ УСЛОВИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ ПРЕЦАКВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ЧОРБАДЖИИ ЗАЩО?
МНОГО ТОЧНО КАЗАНО.

2018.06.04 | 15:27

8
ПРЕСТЪПНОТО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО СМЯТА, ЧЕ ТЕЗИ МЕРКИ УБИВАТ БИЗНЕСА...... ТЕЗИ МЕРКИ СА НАПРАВЕНИ ЗА ШОФЬОРИТЕ!! НИКОЙ НЕ ПОПИТА ШОФЬОРИТЕ КАКВО МИСЛЯТ ПО ВЪПРОСА.
Я

2018.06.04 | 12:12

7
Мангал млъкни
АнтиГЕРБ

2018.06.04 | 11:46

6
Крайно време е да се осъзнаете и да спрете да подкрепяте това правителство на личните комерсиални интереси!
Българин

2018.06.04 | 10:32

4
Какъв тон ще втвърдяваш , бе тюфлек !! Налягай си парцалите и трай !

2018.06.04 | 10:17

3
То има ли държава въобще пък то и развита
savov

2018.06.04 | 10:02

2
пиши на бьлгарски да те разберат бе ТЕЛЕ
mp

2018.06.04 | 09:20

1
bre kakva borba za balgarskite prevozvaci dali grobarski podlogi ne ocakvate da vi podariat po edna motorna sheina kato na moskovski no toi pat vie se izbiite.

Добави коментар

Водещи новини