Ивайло Московски изрази надежда новите правила за международните превози да отчитат всички мнения

  • 07 юни 2018 20:58

  • 3503
  • 2
Ивайло Московски изрази надежда новите правила за международните превози да отчитат всички мнения
© Булфото

Министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета изрази днес надежда новите правила за международните пътни превози, чието обсъждане продължава, да отчетат всички мнения. Той коментира този въпрос на пресконференция след заседанието на Съвета на ЕС по транспорт в Люксембург, което председателства.

Московски отбеляза, че решенията на комисията по транспорт на Европейския парламент са станали повод за сериозен политически дебат в България. Решението на парламентарната комисия, с малки изключения, устройва транспортния бранш в България, уточни министърът. По неговите думи тези изключения са свързани с предложението за връщане на камионите на адреса на регистрацията им на всеки три седмици. 

Сами разбирате, че отпада споразумението да не задължаваме водачите да се прибират вкъщи, камионът сам няма как да се върне, поясни той. Министърът изрази очакването ЕП да одобри позицията си за междуинституционални преговори. Искрено се надявам да бъдат взети предвид всички мнения и да се потърси възможност за решение, което включва борбата с дружествата "пощенски кутии", както и да няма изкривяване на пазара и конкурентоспособността. Ако сме разумни, мисля, че ще постигнем резултат, който да удовлетворява всички, заяви Московски.

Причината да не постигнем напредък е, че въпросът е много чувствителен, много често свързан с политиката, коментира еврокомисарят по транспорта Виолета Булц. Необходимо е да направим отстъпки, които могат да устоят във времето. Европейската комисия не иска нито допълнително да отваря, нито да затваря пазара на превозите, добави тя.

Българското председателство на Съвета на ЕС постигна отстъпки по много части на предложенията, само четири въпроса остават нерешени. Призовавам държавите в ЕС да се опитат да постигнат споразумение. Оптимист съм, че това може да стане при австрийското председателство, заяви еврокомисарят. 

Последвайте канала на

БТА
3503 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ilarion Ilarionov

2018.06.08 | 01:07

2
Zashto e tolkova neugleden i mizeren. Ujas .I tova e ministar......
Умник Гюро

2018.06.07 | 21:58

1
Българският народ не иска ядрени централи. До всички комунисти и до Таварищ Пут.кин: Фак офф! Лъжливи мърши от ГЕРБ: Фак офф!

Добави коментар

Водещи новини