Балотажът в Галиче завърши с почти 66% избирателната активност

  • 27 май 2018 20:27

  • 1972
  • 0
Балотажът в Галиче завърши с почти 66% избирателната активност
© Булфото (архив)

С около 66% избирателната активност завърши вторият тур на кметските избори в село Галиче, община Бяла Слатина, предаде Фокус.

В четирите секции е започнало преброяването на гласовете. Правото си на глас са упражнили 986 души от общо 1498 избиратели. През днешния ден в Общинската избирателна комисия Бяла Слатина са постъпили 4 писмени и 1 устна жалби като три от тях са отхвърлени, а по една ще бъде съставен акт на подвижната секционна избирателна комисия.

На балотажа се изправиха изправят кандидатът на БСП Веселин Тушинов и този на ПП ГЕРБ Страхил Стоянов. На първи тур за Тушинов гласуваха 388 избиратели, а за Стоянов – 369. В кметската надпревара участваха общо трима кандидати, като издигнатият от ВМРО – Българско национално движение Николай Банков не достигна до втория тур на изборите. На първи тур на кметските избори гласуваха 61% от избирателите.

До изборите се стигна, след като през февруари съдът прекрати правомощията на предишния кмет на населеното място - Ценко Чоков, защото от 2016 г. е в ареста и не може да изпълнява задълженията си.

Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1972 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини