Цветанов и членове на Комисията по вътрешна сигурност посетиха Инспектората за спешни случаи Доброге

  • 22 май 2018 22:52

  • 1054
  • 1
Цветанов и членове на Комисията по вътрешна сигурност посетиха Инспектората за спешни случаи Доброге
© Народно събрание

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и членове на Комисията посетиха Инспектората за спешни случаи Доброгеа, окръг Констанца, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Там те се срещнаха с държавния секретар за извънредни ситуации Раед Арафат. Българската делегация е на работно посещение в северната ни съседка по покана на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния.

Домакините разказаха на своите гости от България какви мерки са предприели за повишаването на ефективността на реакцията при извънредни ситуации. Те показаха техниката, с която разполагат пожарните в румънските окръзи за спасителни операции при земетресения, наводнения и други бедствия.

Бяха обсъдени и трансграничните проекти в сектора, реализирани между двете държави. В рамките на работното посещение на българската делегация стана ясно, че съществуват планове за обмен на експертиза и съвместни обучения между медиците за реакция. Бе направена и демонстрация по спасяване и гасене на пожар.

Държавният секретар за извънредни ситуации Раед Арафат обясни, че Румъния има департамент за кризисни и извънредни ситуации в рамките на вътрешното министерство. „Той отговаря за медицинските и немедицинските случаи, като тази интегрирана система ни позволява да имаме една обща визия за развитието на сектора“, допълни той.

На свой ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа изтъкна професионализма на румънските си колеги и им благодари за демонстрацията. „Няма по-ценно нещо от човешкия живот и затова ви поздравявам за благородната кауза, която се е превърнала и във ваша работа“, заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1054 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини