Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие

  • 22 май 2018 18:35

  • 1405
  • 3
Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис, съобщиха от парламентарния пресцентър.

Гостът е начело на делегация на Международния секретариат на организацията, която е на посещение в България по повод на отбелязването на 25-та годишнина от създаването на Асамблеята. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на е отбелязала, че Народното събрание е член на Асамблеята от 1994 г. и българските представители в нея се стремят с работата си да допринесат за повишаване на ролята на православието в рамките на Европейския съюз.

Днес България е изправена пред предизвикателството да проведе успешно и резултатно своето първо председателство на Съвета на ЕС, е посочила тя и е допълнила, че в последните месеци страната ни има много ангажименти, произтичащи от това, но резултатите и отзивите за Българското председателство и за неговото парламентарно измерение са много добри.

Генералният секретар на Интерпарламентарната асамблея по православие Андреас Михаилидис е поздравил България за успешното председателство на Съвета на ЕС. Той е отбелязал конструктивната работа на българските представители в Асамблеята, която включва парламентаристи от 25 държави, и е изразил надежда добрата съвместна работа да продължи и занапред. Андреас Михаилидис е поканил председателя на Народното събрание да присъства на предстоящото Общо събрание на Интерпарламентарната асамблея по православие в края на юни в Атина.

В срещата са участвали ръководителят на делегацията на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие Волен Сидеров, заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев и народните представители Васил Антонов и Станислав Станилов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1405 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини