Драгомир Стойнев: Надявам се рестартът на АЕЦ "Белене" да не е пиар на правителството

  • 19 май 2018 18:39

  • 2334
  • 3
Драгомир Стойнев: Надявам се рестартът на АЕЦ "Белене" да не е пиар на правителството
© Канал 3

Силно се надявам рестартът на проекта за АЕЦ "Белене" да не е пиар на правителството. Дано то построи тази централа, тя е важна за българската енергийна система. България има нужда от нови ядрени мощности. Това каза бившият енергиен министър и депутатот БСП Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на в предаването "Офанзива" по Канал 3.

Жалко е, че чакахме толкова много. Държавата трябва да участва в сделката за АЕЦ "Белене" с апортна вноска в бъдещата централа с оглед на площадката и оборудването, което имаме, смята Стойнев.

Китайската компания, която има интерес към строителството на АЕЦ "Белене" е сериозна компания, която явно има готовност за високотехнологични инвестиции извън Китай, отбеляза бившият енергиен министър.

Този проект ще получи силна подкрепа от опозицията. БСП е била категорично "за" развитието на ядрената енергетика, категоричен бе той.

Не стана ясно кой е дал писмото на премиера, което беше засекретено в Народното събрание, каза той във връзка с временната парламентарна комисия за изясняването на обстоятелства и факти около продажбата на ЧЕЗ.

Преговори за покупката на ЧЕЗ от страна на държавата не са стартирани от правителството на г-н Орешарски, но аз като министър на икономиката съм заявил интерес към евентуална продажба на дяловете на дружеството в ЧЕЗ в България. Искането нямаше официален отговор. Нашето желание бе когато ЧЕЗ се продава, държавата да го закупи. Българската държава трябваше да се състезава на пазарен принцип, разкри Стойнев.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2334 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини