Рамадан Аталай: От ДПС сме против ядрената енергетика

  • 18 май 2018 18:22

  • 2752
  • 5
Рамадан Аталай: От ДПС сме против ядрената енергетика
©

За съжаление аз съм един от преживелите периода на Възродителния процес. Майските събития, начело с Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от създадоха условията, за да настъпи демокрацията в България. Те допринесоха за демократизацията на държавата. Това каза Рамадан Аталай от ДПС в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Всяка година ние отбелязваме възпоменателни митинги във връзка с Възродителния процес. Историята трябва да се помни. на митингите обясняваме това, което се е случило, но без омраза. Рззясняваме на следващото поколение, за да помни, но не и да мрази. Ако хората не си прощават, няма да имаме бъдеще. Болката остава, но трябва да сме толерантни“, подчерта той.

Аталай коментира и предложението за възродване на проекта за АЕЦ „Белене“. „Ако нямаше политическа намеса в проекта АЕЦ „Белене“, днес вече ние щяхме да имаме един нов действащ блок. Грешните решения, които доведоха за спиране на проекта. Когато беше представен проектът, той беше икономически издържан. Сега ще бъде една авантюра, защото трябва да видим какви са условията за участието на държавата. Този проект е осъществим, когато обществеността е наясно как ще се оползотворят мощностите и ядрените отпадъци. От ДПС сме против ядрената енергетика, ние сме „за“ иновациите“, разясни депутатът от ДПС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2752 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини