Специалните сили на България и Македония проведоха съвместно учение (снимки)

  • 18 май 2018 17:37

  • 2771
  • 1
Специалните сили на България и Македония проведоха съвместно учение (снимки)
© Булфото

Отлична оценка получиха военнослужещите от Специалните сили на Република България и Република Македония, които участваха днес в демонстрация на способности пред министрите на отбраната на двете страни Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и Радмила Шекеринска.

Военните подразделения направиха двуседмична съвместна подготовка. Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността изказа благодарност към македонските си колеги с думите: „Те предприеха онези стъпки, които отдавна се очакваха – политика за интеграция на Македония в НАТО и Европейския съюз. България твърдо подкрепя тази политика“. „

Думите днес стават дела. Това, което двете правителства трябваше да направят – да подобрят политическите отношения между двете страни – отвори възможности за сътрудничество в много сфери“, заяви Радмила Шекеринска, вицепремиер и министър на отбраната на Република Македония.

Близо 70 военнослужещи взеха участие в реални действия по обезвреждане на терористи на днешната демонстрация – 50 от българска страна и 20 от македонска. Тя се проведе в района на старата гранична застава на ГКПП Станке Лисичково до село Логодаж.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2771 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини