Социалистите в Казанлък скочиха на Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев и Кирил Добрев

  • 14 май 2018 16:48

  • 6596
  • 10
Социалистите в Казанлък скочиха на Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев и Кирил Добрев
© Булфото (архив)

Казанлъшката организация на БСП се изправи срещу Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев и Кирил Добрев, обвинявайки ги в груби манипулации, лъжи и опити за ликвидиране на местната структура.

Светла Кехайова, Георги Захариев и председателя на общинската структура Станимир Стефанов споделиха скандални факти за натиска и лъжите, по думите им, на висшето ръководство на БСП на пресконференция през миналата седмица.

Според Захариев проблемът в организацията е започнала още с избора на Корнелия Нинова за лидер на БСП. След това тя пристигнала в града и, без да познава хората там, заявила на председателя, че трябва да подаде оставка. За няколко месеца в Казанлък са се сменили трима председатели.

За да сменят за пореден път ръководството Нинова и пряко отговорният член на ИБ на партията за региона Драгомир Стойнев назначили работна група начело с Деница Златева, която запечатали офиса в града, блокирали касата и взели печата на организацията. Заради тези действия групата на Златева е наречена от местните "ликвидационен съвет".

Преди това на местната организация е била направена проверка и написан доклад. Кехайова и Захариев го определят като лъжлив и пълен с неверни факти. По думите им той е "клеветнически и поръчков, целящ да се направи преврат в местната структура на партията". По време на пленума на НС на БСП докладът е бил прочетен, но на представителите на казанлъшката организация не е била дадена думата и тутакси е била определена дата за провеждане на конференция за смяна на ръководството.

"Що за партиен морал, що за партийна етика, що за самовлюбеност? Имам 62 години партиен стаж, но такъв политически фарс на едно политическо ръководство не съм виждал, за което пряко обвинявам г-жа Корнелия Нинова", казва Захариев, цитиран от Topnovini.bg.

Централата на партията не е реагирала на нито един сигнал на местната структура, нито на подписаната от 450 местни социалисти позиция за вътрешните неблагополучия, организирани от приближени на Драгомир Стойнев. В резултат на това един от шефовете на по-малките структури - Радослав Димчев заедно с цялата организация са напуснали БСП.

Социалистите в Казанлък обвиняват Нинова, Стойнев и Кирил Добрев в антипартийна дейност, която наричат престъпна, и заявяват, че никога няма да се съгласят със сегашното ръководство на партията и методите му на действие, но ще продължат борбата си срещу това.

Последвайте канала на

Novini.bg
6596 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини