Нинова за срещите с Каракачанов и Симеонов: Странна ситуация, не е нормално (видео)

  • 10 май 2018 12:22

  • 7504
  • 8
Нинова за срещите с Каракачанов и Симеонов: Странна ситуация, не е нормално (видео)
© Novini.bg

Г-н Симеонов ни предостави четири законопроекта, като два от тях беше предоставил преди срещата - още миналата седмица. Ние сме ги обсъдили и по тях имаме решение. Днес ме изненада като предостави още законопроекти, почти една мини управленска програма по много важни въпроси за държавата. Това каза председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след срещата си с вицепремиера по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, предаде репортер на Novini.bg

След втората среща (във вторник Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за се срещна и с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов - б.р.) ситуацията ми изглежда странна. Принципите в парламентарната република са: има управляващо мнозинство, в което участват определени партии, това мнозинство има правителство, това правителство има програма и внася законопроекти в изпълнение на тази програма. Ние сме ясни, ние сме опозиция. След тази среща впечатлението ми е, че се излиза извън принципите на парламентарната държава. Всяка партия не излиза с програмата на правителството, а със свои програми и търси плаващи мнозинства. Това е нова ситуация. о думите й отделните партии от мнозинството не могат да се разберат помежду си, а става нещо различно. Понеже очевидно не срещат подкрепа в управляващото мнозинство, ВМРО и НФСБ тръгват със свои законопроекти, които не срещат подкрепа и търсят такава извън управляващото мнозинство. Не е нормално това. Г-н Симеонов, тъй като не желае да разговаря с ДПС, потърси подкрепа от нас да разговаряме с другите парламентарни групи и с ДПС по неговите законопроекти. Поех този ангажимент - ще бъда този посредник, заяви Нинова.

Заявих му много ясно, че е част от правителство, на което искаме оставката. Казах му, че ще подкрепим промените в Закона за хазарта, но че не е логично за хляб и детски храни да се плащат по-високи данъци, отколкото за хазарт. Предложих, когато дойде време за бюджета, да мислим за законодателни промени като цяло, а не на парче, каза лидерът на БСП.

Социалистката уточни, че по отношение на предложението за отмяна на забраната за пушене "червените" ще гласуват по съвест, но предложението е обсъдено в парламентарната групата и групата е разделена почти 50/50.

Винаги бихме подкрепили важни за държавата закони, независимо кой ги предлага, но ако Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 ги беше вкарал през управляващото мнозинство, те нямаше да минат. За да влязат в Народното събрание, първо трябва да минат през Министерски съвет. Очевидно щом не може да ги вкара през Министерски съвет, търси някакви плаващи мнозинства, заяви още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7504 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини