Борисов: Трябва да се променяме, за да сме конкурентоспособни (видео)

  • 14 май 2018 11:19

  • 5868
  • 28
Борисов: Трябва да се променяме, за да сме конкурентоспособни (видео)
© Novini.bg

В съвременния свят дигиталните умения са не само обща култура, но и богатство, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на официалния старт на програмата „Grow with Google“.

Google знае всичко. Спорим ли за нещо, чукни в Google и го провери, каза премиерът.

По думите му светът върви с толкова ускорени темпове, че дори не можем да го асимилираме.

Всеки месец има нови и нови приложения. Младите хора, те не гледат дори и телевизия, всичко е на телефоните. В много държави вече се говори за градски транспорт и самолети без участието на хора, заяви премиерът Борисов.

Той посочи колко важно е образованието и подчерта, че за това са решили да увеличат двойно учителските заплати. Не можем да смогнем да подготвим учебници, които стават и дигитални, посочи той.

Коренно трябва да се инвестира, за да се променяме, ако искаме да сме конкурентоспособни, посоти той.

Трябва да отговорим на тези предизвикателства. Убеден съм, че ще сме водещи в нашия регион.Трябва да направим такива условия в България,  заплащането  и доходите да са такива, че знаещите хора да си останат  тук, каза Борисов.

Той отбеляза, че в дневния ред на предстоящите срещи на високо равнище присъства темата за дигитализацията на Западните Балкани, наред с инфраструктурната свързаност, което ще позволи задържането на младите хора в региона.
Премиерът информира, че му предстои днес среща с ресорния еврокомисар по темата "транспорт", като заяви, че очаква да има "доста тежки разговори". Нашите шофьори, които работят в Европа, са добри и много западни компании, биха искали да ги имат в техните фирми, изтъкна премиерът.

Последвайте канала на

Нора Виткова
5868 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини