Депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров присъства на откриването на „Народен събор” 2018 в Пловдив

  • 13 май 2018 11:47

  • 1309
  • 2
Депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров присъства на откриването на „Народен събор” 2018 в Пловдив
©

С хляб и сол по стара традиция бяха посрещнати официалните гости на „Народен събор“ 2018 в парк „Лаута“ в Пловдив. На откриването на двудневния фестивал за фолклор присъстваха министърът на културата на Република Македония Роберт Алагьозовски, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, народният представител от ГЕРБ Димитър Лазаров, районни кметове, участниците в Международния фестивал за поезия „Орфей“.

Символичният домакин на събитието - кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров,  благодари на участниците, които са повече от 3000, че ще пренесат творчеството си в парк „Лаута“ и ще зарадват с него многобройните посетители.

"Прекрасно е всеки път, когато сме тук да си спомняме как изглеждаше "Лаута" преди 7-8 години, колко усилия положихме, за да го превърнем в предпочитано място. И след това, някак по естествен начин, дойдоха и тези прекрасни идеи с празниците на народното творчество", заяви в приветствието си кметът Иван Тотев.

Гръм на черешово топче даде началото на „Народен събор“ 2018.  Многобройните изпълнители, танцьори и музиканти ще се представят на две сцени, а съпътстващата програма е разнообразна – занаяти, училище за танци и народни инструменти и много други, подчерта инициаторът на събитието Димитър Михов от „Ясмина“.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1309 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини