ГЕРБ: Европейският проект е най-великият мирен проект (видео)

  • 09 май 2018 09:53

  • 2314
  • 1
ГЕРБ: Европейският проект е най-великият мирен проект (видео)
©

Европейският проект - от неговото начало до днес, без съмнение е най-великият мирен проект в историята на човечеството.

Това се посочва в декларация от името на ГЕРБ, която бе прочетена от Джема Грозданова днес от парламентарната трибуна по повод Деня на Европа.

Парламентарната група изрази почит и признание към всички, работили за постигането на мечтата на редица поколения българи, а именно да видят и България наредена като равноправен член сред семейството на свободните европейските народи.

„С членството ни в Съвета на Европа нашата страна започна да развива общество, основано на принципите на демокрацията, спазването на човешките права, основните свободи и върховенството на закона - трите стълба, върху които е изградена европейската цивилизация“, се посочва в декларацията.

ГЕРБ винаги е отстоявала евроатлантическите ценности и ще бъде гарант за членството в Европейския съюз и НАТО.

„Настоящото първо българско председателство на Съвета на Европейския съюз ни дава възможност още по-активно да съдействаме за намиране на обединяваща визия за европейското бъдеще, което ние желаем да споделяме както с останалите страни от ЕС, така и със съседите ни от Западните Балкани, които също споделят нашите стремежи. Вярваме, че заедно можем да отговорим много по-успешно на сериозните предизвикателства на нашето време. Надяваме се, че тази позиция споделят както всички политически сили в България, така и българските граждани“, смята още Джема Грозданова.


 

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mp;

2018.05.09 | 11:52

1
grobarska podlogo tozi evropeiskiat proek tvardo e svarzan sas arabski manafi a pri arabite ne moje da ima miren proekt.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини