Цветанов: Европол не само подпомага сигурността на ЕС, но и оказва директно влияние върху животa на

  • 04 май 2018 10:40

  • 874
  • 1
Цветанов: Европол не само подпомага сигурността на ЕС, но и оказва директно влияние върху животa на
© ПП ГЕРБ

"Европол е една от най-важните агенции на ЕС, която не само подпомага осигуряването на сигурността на ЕС, но и оказва директно влияние върху ежедневния живот на европейските граждани. Това заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа по време на срещата на Управителния съвет на Европол.

Цветанов участва във форума в качеството си на съпредседател на Съвместната група за парламентарен контрол на дейността на агенцията.

Снимка: ПП ГЕРБ

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред представи резултатите от последната среща на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол през март в София, когато бяха приети Процедурните правила за работата на контролния орган. По време на изказването си Цветанов направи обзор на виждането на съпредседателите на Групата за организацията на съвместната й работа и сътрудничество с Управителния съвет на агенцията. "Сред основните цели на Съвместната група за парламентарен контрол е да допринесе активно за отчетността и легитимността на Европол пред гражданите", каза Цветанов. Той подчерта още, че контролният орган трябва да бъде възприеман като партньор, който работи за подобряване на ефективността на Европол.

Последвайте канала на

Десислава Станева
874 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.04 | 17:37

1
Специалиста по всичко ---тъпака Цвъки !!!! ХА ХА ХА !!!!!

Добави коментар

Водещи новини