Майдел: Западните Балкани са неразвит потенциал на пазар с 18 милиона потребители

  • 24 април 2018 11:58

  • 1023
  • 5
Майдел: Западните Балкани са неразвит потенциал на пазар с 18 милиона потребители
© ПП ГЕРБ

"Инвестициите в Западните Балкани са инвестиции за България. Създавайки по-голяма свързаност в региона в бизнес и инфраструктурно отношение, ще се улесни движението на капитали, хора и стоки по подобие на това, което имаме в ЕС. Към момента Западните Балкани са неразвит потенциал на пазар с 18 милиона потребители. Със своята целенасочена политика и послания, България и Българското председателство успяха да поставят разговорите за перспективата на Западните Балкани сред топ приоритетите на ЕС, което е стратегическа и политическа победа." заяви българският евродепуатат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на форум „ЕС и Западните Балкани - към пo- ефективни инвестиции", провел се в понеделник, 23 април 2018 г., в Европарламента.

Събитието събра гледните точки на експерти от Европейската комисия, Европейския парламент и Европейската инвестиционна банкa, Европейската банка за възстановяване и развитие финансови и банкови институции, представители на търговските камари от западнобалканските държави, както представители на посолствата от страните в региона. Специални гости бяха министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, Дейвид Мюлер съветник в кабинета на еврокомисаря по съседска политика Йоханес Хан и Зоран Петрович, главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк Сърбия.

По време на дискусията се идентифицираха основните направления, в които трябва да се съсредоточат инвестиции, които да имат максимален ефект за благоденствието на гражданите, както на България и ЕС, така и на западнобалканските държави.В допълнение министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена посочи, че е постигнат сериозен напредък, но са необходими допълнителни усилия за повишаване на конкурентоспособността на икономиките на шестте страни, за преодоляване на високата безработица, създаване на възможности за предприятията, за пободряването на климата за бизнес и инвестиции. "Ефективни структурни инвестиции в дигиталната сфера, енергийния транспортния и образователния сектор, ориентирани към конкретни резултати, ще са важен инструмент за постигане на напредък в преговорите за присъединяване. По време на срещата на 17-ти май лидерите на ЕС и на държавите от Западните Балкани ще имат историческия шанс да бележат началото на нов етап от взаимоотношенията между ЕС и региона, И това ще бъде благодарение на ангажираността на България по темата", коментира българският евродепутат Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1023 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
отворете си очите!!!

2018.04.24 | 15:52

2
кой нормален бизнесмен ще инвестира в такава корумпирана мутренска държава!?!? тези уж-инвестиции са крадените соц пари от родителите ни!!!!!

2018.04.24 | 15:52

1
Точно така !!!! Стратегическа и политическа победа да се унищожи руското влияние !!!! Интересно по чие нареждане , въпреки че е пределно ясно .

2018.04.24 | 16:40

4
Бързо забравихте какво каза Орбан да не се бъркате там , защото това не е лъжица за вашата уста !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2018.04.24 | 16:40

3
А ти Гробарско пача отзад анално развита и разработена ли си ?
ева Миндил

2018.04.25 | 20:45

5
е соросоидно създание ,работещо за чужди интереси ,срещу българското православно население.

Добави коментар

Водещи новини