Сидеров: България иска нормални отношения с Русия

  • 19 април 2018 16:20

  • 1647
  • 7
Сидеров: България иска нормални отношения с Русия
©

Лидерът на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и колегите му от парламентарната група Явор Нотев, Десислав Чуколов и Маргарита Николова участват в международния икономически форум в Ялта, Крим.

Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Той е сред четирите най-големи икономически форума в Русия и се утвърди като ефективно международно място за обсъждане на световната икономика. Основната тема на форума в Ялта е "Глобалното бъдеще. Бъдещето на Русия ".

Дебатите на форума са свързани с цифровата икономика, международно сътрудничество за териториално развитие, инвестиции във високотехнологични индустрии, бъдеща енергийна икономика, опазване на културното наследство, благоденствие на хората, екология и много други.

Четиримата представители на партия Атака са там по покана на организаторите.

„Важно е тук в Крим да се събират международни представители и да се правят такива срещи, защото по този начин става ясно, че Крим не е анексиран или окупиран, както говорят хибридно войнстващите срещу присъединяването му. Партия Атака имаше наблюдатели по време на референдума в Крим през 2014 г. Тогава видяхме, че хората го искат това наистина. Искаха го и българите тук, те се страхуваха от дискриминация от страна на Киев след преврата. Виждаме след 4 години, че промените са много осезаеми. Забелязват се още от летището в Симферопол. Навсякъде виждаме сериозен размах, строежи и грижи от страна на правителството в Москва“, заяви Сидеров пред медиите.

„Като цяло отношенията Европа-Русия продължават да са в криза, но аз смятам, че това няма да продължи дълго. Идват евроизбори и от доста европейски държави ще се усили присъствието в ЕП на партии като Атака – патриотични, консервативни, които държат на национални и консервативни ценности и това ще повлияе на политиките в Европа. Там големите компании и хората като цяло не желаят санкции срещу Русия и враждебни действия. Те искат сътрудничество, бизнес, икономически връзки. Не мисля, че всички държави са срещу Русия. Това беше идея на САЩ предимно. Много страни в Европа искат нормални отношения с Русия, както и България“, посочи още той.

По думите му идва това време, в което ЕС да се еманципира от влиянието на САЩ и да започне по-самостоятелна политика.
„Това ще е шанс и за България, защото е силно зависима от Брюксел и Вашингтон“, добави Сидеров.

Той припомни, че беше спрян „Южен поток“. Сегашното правителство и Борисов правят усилия да компенсират тази загуба и в момента мисля, че има някакъв вариант на „Южен поток“ и България да се включи в международното енергийно трасе.
„Мисля, че сегашното правителство работи правилно в тази посока. Много е важно, че България не експулсира руски дипломати, Атака беше категорично против. Повече съм оптимист за отношенията България – Русия“, коментира още лидерът на Атака.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1647 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
dekameron

2018.04.20 | 02:46

7
niama kak da stane tazi rabota volene kato bocko merkelov te vlaci kam evropa tia ne udobriava nishto rusko i cestno.
гост

2018.04.20 | 02:45

5
Винаги с Русия!!!
Истината

2018.04.20 | 02:46

6
По правилното е като че ли, НИКОГА ПРОТИВ РУСИЯ!!!

2018.04.19 | 23:30

4
Кой ти дава право да говориш от името на всички българи , бе нещастник ? Кого пита да правиш такива изявления пред Работодателя си от името на България ?
опорна точка

2018.04.19 | 23:30

3
Хи хи, малък бил - излъгал се Волен хи хи А бе аланкоулу, Кремъл само шикалкави и се опитва всячески да те избудалка! Какви нормални отношения търсиш с такива келеши?
bivsh atakist

2018.04.19 | 23:29

2
ВСИЧКОТО ХУБАВО,НО НЕ МУ ВЯРВАМ.НИКОГА ПОВЕЧЕ ДОВЕРИЕ НА ВОЛЕН ДОЛЕН И АТАКА.

2018.04.19 | 19:59

1
БРАВО ВОЛЕНЕ! САМО ТАКА!

Добави коментар

Водещи новини